5 Ağustos 2014 Salı

Kahvaltılık Fesleğenli, Yumurtalı Patates

Bu hafta tatil sırası bende, karışmam. Bu akşam yolculuk var Balıkesir'e. Gideyim biraz hasret gidereyim ailemle, eğleneyim ben de. Gitmeden önce de kahvaltılık fikri vereyim size. Şöyle püfür püfür esen balkonlarınızda yapacağınız kahvaltılarınıza güzellik olsun. Bilmem sever misiniz ama ben patatesli yumurtaya bayılırım. Bu sefer değişiklik olsun diyip içine sarımsak ve biraz da taze fesleğen doğradım. Harika oldu. Basit, tarifi verilmez aslında ama, benim yine de tarif veresim var :)



Fesleğenli Patatesli Yumurta
Malzemeler (1-2 kişilik)
1 küçük boy patates
1 diş sarımsak
3-4 yaprak taze fesleğen
2 yumurta
1 yemek kaşığı süt (isteğe göre)
Tuz, karabiber
Patatesi kızartmak için sıvıyağ
 
Yapılışı
  • Patatesi doyup küp küp doğruyoruz, iyice yıkayıp süzüyoruz. Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyup patatesleri kızartıyoruz.
  • Kızaran patatesleri peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Tavadaki yağı iyice süzüyoruz.
  • Aynı tavaya bir diş sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp, karıştırarak hafif pişiriyoruz. Patatesleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Bir kasede yumurta, süt, tuz ve karabiberi karıştırıp tavaya ekliyoruz. Üzerine de doğranmış fesleğen yapraklarını serpiştiriyoruz. Yumurtanın sulu kısımlarını spatulayla hafif delikler açarak pişiriyoruz.
NOT: Ben yumurtayı sade pişirmeyeceksem içine mutlaka çok az süt katıyorum. Böylece yumurta incelmiş oluyor ve daha rahat pişiyor. Siz isterseniz katmayabilirsiniz.
 
Afiyet olsun..
Görüşmek üzere.
 
Gideyim biraz keyifleneyim de geleyim :)
 
 
 

16 yorum:

  1. Görüntü muhteşem,canım çekti :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beenmene sevindim. Tesekkurler. Sevgiler.

      Sil
  2. yarın sabah yaparım ben bunu anneme deniz,patatesi rendelersek de olur mu acaba?diye sorasım geldi.
    iyi tatiller ve özlem gidermeler sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :)
      Patatesi rendelemek de guzel fikir. Oyle de olur tabi. Begenirsiniz umarim.

      Sil
  3. görüntü muhteşem, tadı kimbilir nasıldır. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tarife bayildim kesinlikle deneyecegim
    pratiksin cogunlukla aynen benim gibi:) iyi tatiller olsun ailenle sevdiklerinle guzel vakit olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik şeyleri seviyorum evet :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Easy to prepare,
    but so tasty food!

    http://beautyfollower.blgospot.gr

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tatil geçirmişi olmanı dilerim. Enfes gözüküyor patatesli yumurta. Bak süt olayını da öğrenmiş oldum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve keyifliydi. Teşekkür ederim dileğinize.

      Sil
  7. patates ve yumurta ayrılmaz ikilidir benim için :)
    ama fesleğen ve sarmısaklı hiç denememiştim,bir hafta sonu deneyeyim bari,
    ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir deneyin, belki beğenirsiniz :) Sevgiler.

      Sil
  8. Tam eşime göre bir tarif olmuş bu. Bayılır yumurtayla patatesi buluşturmaya. Ama genellikle patatesleri küp küp doğradıktan sonra haşlamayı tercih eder. Patateslerin suyunu süzdürürken de her seferinde elini yakar, bu kızartma fikrinden haberdar etmem lazım kendisini, sevaptır :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bayıldığım bir lezzettir,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma