Ben puding, krema, sütlaç veya muhallebi hazırlarken, piştikten sonra pütürlü bir doku oluşturdukları için, un veya pirinç unu kullanmayı sevmiyorum. Bu yüzden tarifimde bolca nişasta var. Ama siz ben pirinç ununa veya una hayır demem diyorsanız kullanabilirsiniz.
Çilekli Puding
Malzemeler
2 su brd. çilek püresi
1 su brd. tozşeker
4 su brd.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası (veya 1 y.k. un, 1.y.k. nişasta)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için rendelenmiş bitter çikolata, çilek vs..
Yapılışı
- Süt, tozşeker, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpın.
- Ocağa koyup orta ateşte kaynayıp koyulaşana dek pişirin.
- Limon kabuklarını ve çilek püresini (dilerseniz limon kabuklarını, çilek püresini hazırlarken çileklerle birlikte blenderdan çekebilirsiniz) ekleyip çırpın.
- Çok fazla pişirmeden tekrar iki tık edene dek ocakta tutun.
- Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerlerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
hiiiiim bol cilek kokulu eminim
YanıtlaSilhem süt hem meyve yasaklarim arasinda ama o sanciyi cekmeye deger diyorum
eline saglik canim
muhabbetle
elllerıne sağlık görsel cok nefıs*-*
YanıtlaSilDoğru söylüyorsun çilek bu kadar bolken değerlendirmek gerek. Galiba bu sene daha da güzeller kokular hissediliyor. Görseller gene müthiş eline sağlık.
YanıtlaSilFotoğraf kurgulama çok hoş olmuş ,renk uyumları çok güzel ve elbette ki bu nefis görüntüye sahip çilekli puding'de çok cazip görünüyor ellerine sağlık Deniz.
YanıtlaSilmerhaba. harika bir tatli. misir nisastasi tepelememi olucak? tsk
YanıtlaSilMerhaba. Evet tepeleme olacak.
SilNe güzel şeyler yapmışsın..
YanıtlaSilçileğe bayılırım tarifini aldım :)
sevgiler