12 Mayıs 2014 Pazartesi

Çilekli Puding

Bu aralar tatlılarımın ana kahramanı hep çilek oldu. Ama hazır mevsimiyken ve bolca varken deneyeceklere fikir olsun diye paylaşıyorum.
Ben puding, krema, sütlaç veya muhallebi hazırlarken, piştikten sonra pütürlü bir doku oluşturdukları için, un veya pirinç unu kullanmayı sevmiyorum. Bu yüzden tarifimde bolca nişasta var. Ama siz ben pirinç ununa veya una hayır demem diyorsanız kullanabilirsiniz.



 
 
Çilekli Puding
Malzemeler
2 su brd. çilek püresi
1 su brd. tozşeker
4 su brd.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası (veya 1 y.k. un, 1.y.k. nişasta)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Üzeri için rendelenmiş bitter çikolata, çilek vs..
 
Yapılışı
  • Süt, tozşeker, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpın.
  • Ocağa koyup orta ateşte kaynayıp koyulaşana dek pişirin.
  • Limon kabuklarını ve çilek püresini (dilerseniz limon kabuklarını, çilek püresini hazırlarken çileklerle birlikte blenderdan çekebilirsiniz) ekleyip çırpın.
  • Çok fazla pişirmeden tekrar iki tık edene dek ocakta tutun.
  • Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra üzerlerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
 
 

7 yorum:

  1. hiiiiim bol cilek kokulu eminim
    hem süt hem meyve yasaklarim arasinda ama o sanciyi cekmeye deger diyorum
    eline saglik canim
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. elllerıne sağlık görsel cok nefıs*-*

    YanıtlaSil
  3. Doğru söylüyorsun çilek bu kadar bolken değerlendirmek gerek. Galiba bu sene daha da güzeller kokular hissediliyor. Görseller gene müthiş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraf kurgulama çok hoş olmuş ,renk uyumları çok güzel ve elbette ki bu nefis görüntüye sahip çilekli puding'de çok cazip görünüyor ellerine sağlık Deniz.

    YanıtlaSil
  5. merhaba. harika bir tatli. misir nisastasi tepelememi olucak? tsk

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel şeyler yapmışsın..
    çileğe bayılırım tarifini aldım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma