11 Kasım 2013 Pazartesi

Ispanaklı ve Mantarlı Porsiyonluk Lazanya

Son iki üç aydır evde oturup Güney Kore dizileri izlemeye fena halde kaptırdım kendimi. Elimi eteğimi mutfaktan, gezmelerden bile çektim. Artık akşamları eve koşa koşa gidip, odamdaki koltuğa yayılıp dizi izliyorum. İlk zamanlar her akşam oturup çok çekirdek yediğim için bağrımı :)) sivilceler bastı. Bir aydır o sivilcelerle boğuşuyorum. Neyse ki çekirdeklerin etkisi geçti galiba, sivilceler azaldı gibi.
İşte son zamanlarda benim cephede durumlar böyle.
Bu arada tariflerimi www.bugunneyapsam.co 'da yayınlamaya başladım. Keyifli ve çeşitli bir site, umarım güzel bir birliktelik olur.
Tarifime geçecek olursam, lazanya sevmeyen var mıdır hayal etmek istemiyorum :) Ben çok severim ve her daim yiyebilirim. Lazanya dışında fırın makarna takıntım da vardır. Arada bir sadece kendim için bile kısa sürede yapar afiyetle yerim. Yazın yeğenim Ada buradayken lazanya yapmıştım. Pakette birkaç tane makarna kalmıştı. Ben de onları çok güzel bir şekilde değerlendirdim. Övünmek gibi olacak ama enfes olmuştu ;) Çoğu tarifimde farketmiş olmalısınız, genellikle porsiyonluk yemekler, tatlılar yapmayı seviyorum. Hem görüntü olarak sunumu daha hoş oluyor, hem de kalabalık olmayan aileler için yemek artması gibi bir dert olmuyor. İki kişilik hazırlayıp yiyip bitiriyorsunuz :) Devamı olmadığı için de, olur da doymazsak tadı damağımızda daha çok kalıyor :)))))




Ispanaklı ve Mantarlı Porsiyonluk Lazanya
Malzemeler (2 kişilik ölçüler)
Her bir porsiyon için 2 yaprak lazanya
Yarım demet ıspanak
6-7 adet mantar
1 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su brd. süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber

Rendelenmiş veya dilim kaşar peyniri

Yapılışı
  • Öncelikle ıspanakları ve mantarları güzelce temizleyip doğrayın.
  • Geniş bir tavada tereyağı eritin ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve biraz piştikten sonra da ıspanakları ilave edin. Tuz ve baharatlarını katıp karıştırın, ıspanaklar çok fazla ölmeden ocaktan alın.
  • Lazanya yapraklarını yarıdan kırıp, kaynar suda 4-5 dk bekletin, sudan çıkarın ve soğumaları için temiz bir tepsiye dizin.
  • Kaplarınızın diplerini ve yanlarını sıvıyağ ile çok az yağlayın.
  • Ufak bir tencerede beşamel sosu hazırlayın.
  • Her bir kaba yarım yaprak lazanya koyup üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos döküp yayın.
  • Üzerine bir yaprak daha kapatın ve ıspanaklı harçtan yayın.
  • Bir yaprak daha kapatıp ıspanaklı harç yayın.
  • Son kalan yaprağı da yerleştirip beşamel sosu güzelce yayın üzerine. Son olarak bir dilim kaşar peyniri de yerleştirip 180 derecede ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

 

Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. of yani Denizcim bu ne güzelliktir böyle.Ellerine sağlık.nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Denizcim,bayılırım lazanyaya..Porsiyonluk olması da süper olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Çok pratik hemde çok hoş olmuş ayrıca porsiyonluk kaplarda çok şık ellerinize sağlık ....

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Bana da beklerim. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler Denizcim, şöyle bir inceledim de oldukça keyifli, eğlenceli bir site dilerim uzun soluklu olur yazarlığın. :)) Oradan da takip edeceğim güzel lezzetlerini, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Evet yaaa,Lazanya ya da firinda makarna sevmeyen varmidir acaba? Ben de düsünemiyorum:)))
    Görüntü nefis,tadi da mutlaka öyledir.Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
  7. Bende hep olsun yerim yani o kadar çok severim.Mantarlı ıspanaklı süper oluyor.Porsiyonluk lazanyaların çok güzel lezzetli görünüyor gerçekten.Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Şule YANIK, teşekkürler :) sevgiler.

    nursen aksoy, uğradığınız için teşekkürler. Beğenmenize sevindim.

    Miskokulu Lezzetler, gerçekten pratik, kolayca yapılıyor. Teşekkürler, sevgiler.

    selda nın mutfak defteri, teşekkürler Selda, uğrayacağım. Sevgiler :)

    Öznur Korkut, güzel dileğin için teşekkür ederiiim. Umarım güzel olur. Sevgiler.

    yıldız, sevmeyen yoktur bence bunları. Hem kolay hem lezzetli. Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

    bittermutfakta, teşekkürler Bihter. Beğendiğine sevindim. Sevgiler.





    YanıtlaSil
  9. Deniiizzz,bu nasıl bir görüntü böyle. O kadar çok severim ki lazanyayı. Garfield ile yarışabilirim yani o kadar :)))
    Ellerine sağlık canım. Enfes görünüyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Güney Kore dizilerini izlemek fena olmuyor aslında, ilginç oluyor, zaman zaman ben de takılırım...
    Mini mini ne güzel olmuşlar onlar öyle, ellerinize sağlık, afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa, öz, hiçbirşeyi uzatmıyolar bizimkiler gibi. Hep de mutlu son.. Tam benlik diziler.
      Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma