Bir süredir fotoğraf düzenleyip tarif yazmak epey zor geliyordu bana. Kullandığım bir ilaçtan dolayı yemek fikrini aklıma getirdiğimde dahi midem alt üst oluyordu. Neyse ki şimdilerde ilaçları gece almayı akıl edebildim de gündüz az da olsa rahat edebiliyorum.
İnsanın yıllardır kullandığı ilaçların hiç yan etki göstermemesi gibi, birkaç ayda bir değişen, bir süre birini, bir süre diğerini ortaya çıkaracak yan etkileri de olabiliyormuş bunu gördüm ben. Şu sıralar hem kurt gibi acıkıyorum hem de yemeğe, özellikle etlere tahammül edemiyorum. Son tahlillerimde kan şekerimin de yüksek çıkmasından dolayı frenlemeye çalıştığımdan mıdır nedir, kendimi sürekli aç ve bitkin hissettiğim zamanlar da oluyor. Neyse ki şuan açım ve bu tarifi yazabiliyorum :)
Bir süre önce takip etmeye başladığım bir blog olan g2food' da bu tarifi gördüğümde kesinlikle deneyeceğimden emindim. Açık söylemek gerekirse o tarifi görene dek bu kadar basit bir işlem olacağını düşünmemiştim. Hem basit hem de nefis bir lezzet işte aşağıda :)
Bu sosla beraber çok daha güzel oldular.
Fırında Çıtır Tavuklar
Malzemeler
12 adet tavuk baget
2 yumurta
1,5 su brd. un
2 su brd. kadar çıtır karışım (mısır gevreği, 1 paket çıtır pane harcı, baharatlı kraker karışımı gibi)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sarımsak tozu
Biberiye ve kekik kuruları
Beyaz sos için
3 yemek kaşığı yoğurt
Mayonez (miktarı isteğinize göre)
1 tatlı kaşığı dolusu acı hardal
Kuru nane ve kuru maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Bagetleri eğer vaktiniz varsa 1-2 saat kadar maden suyunda bekletin, benim gibi vaktiniz yoksa yıkayıp kurulayın ve varsa derilerinin tüylerini ocakta hafifçe üteleyin. Bagetlere hafif tuz serpip ellerinizle karıştırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Çıtır karışım için malzemeleri blenderda irili ufaklı parçalar olacak şekilde kırın veya benim gibi bir poşete doldurup üzerine sert bir cisim vurarak da ufalayabilirsiniz. Bu karışıma baharatları da ekleyip güzelce karıştırın.
- Çukur kaplarda yumurta, un ve çıtır karışımlarını ayrı ayrı hazırlayın.
- Bagetleri önce una, sonra yumurtaya, sonra da çıtır karışıma bulayıp fırının ızgara teline dizin.,
- Tüm bagetlere aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra bir fırın tepsisine su doldurup fırının en altına yerleştirin.
- Üst kısma da bagetlerin olduğu ızgarayı yerleştirin ve 45-60 dk bagetler iyice pişip dışları kızarana dek bekletin.
Afiyet olsun!
Geçmiş olsun, yan etkiler sadece iştah açıcı olsa iyi, kilo problemi daha zor:)
YanıtlaSililaç almadım ama bu resimler beni acıktırdı, öğlen atıştırmıştım zaten(:
Evet bir de kilolar var tabi :)
SilTeşekkür ederim.
Ben bunu sadece mısır gevreğiyle yapıyorum ve pek seviyoruz ailecek :)
YanıtlaSilBaharatlarla tatlandırıp da denemek lazım ilk fırsatta.
Ellerine sağlık Denizim,şifa ola :)
Teşekkür ederim Zeliha. Baharatlar yakışıyor tavuğa. Sevgiler.
Silharika olmuşlar sevgili Deniz,sos da ayrı bir hoşluk yaratmış... ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, hem ziyaretinize hem de tarifinize.
SilDeniz gecmis olsun..ilac kullandigini bilmiyordum..me fena yaparlar insani bazen:( umarim yakinda hic kullanmak zorunda kalmazsin..
YanıtlaSilTavuk sos un kolaycacik eminim cokta lezzetlidir..afiyetler olsun diyorum sevgiler..
Teşekkürler, umarım kurtulurum ilaçlardan birgün.
Sildenedim,10 numara 5 yıldız verdik :) ki ben kemikli et yemeği sevmem uğraşamam falan ama bunu tuttum:)
YanıtlaSilSevindim beğenmenize :)
SilHarika görünüyor kesinlikle deniycem. Tavuk yaparken derilerini alıyorum ben. Doktor çok kilo aldırıyor demişti. Kilo probleminiz yoksa ayrı tabi.
YanıtlaSilKesinlikle, en yağlı kısmı olduğu için ben de genelde alırım derilerini. Ama fırında kızartınca da derisi pek güzel oluyor çıtır çıtır :)
SilEllerinize ,emeğinize sağlık.Denedim. Evdekiler çok beğendi :)
YanıtlaSil