29 Ocak 2013 Salı

Pembe Düş İçeceği / Şeker Pancarlı Smoothie

Merhabalar :)
Aslında bugün burada nefis bir ekmek tarifi ve haftasonu kaçamağımızın fotoğrafları olacaktı. Ama dün akşam işten eve dönerken ani bir kararla biraz ıspanak ve muz alayım da smoothie yapayım derken, marketin manav reyonunda ne zamandır karşılaştığım şeker pancarları beni öyle bir cezbetti ki neden olmasın dedim :) Şeker pancarı, muz ve sıvı olarak ne eklesem diye düşünürken aklıma kefir geldi. Marketten eve koştum desen yalan olmaz :) Öyle heyecanlandım bu fikirle. Ve hemencecik sizlerle de paylaşmak istedim.
İlk yudumu almamla yanılmadığımı da görmüş oldum. Şeker pancarını turşu dışında yememiş, bloglarda da toprak kokusundan, tadımsılıktan bahsedildiğini duyup biraz çekinmiş biri olarak bu tada bayıldım. Tabii bunda muz ve çilekli kefirin de büyük etkisi olduğunu unutmamak gerekir.
Bu tarifi evinde blender olan herkese şiddetle tavsiye ediyorum. 1 tane şeker pancarı alın deneyin lütfen. Faydalarını saymama hiç gerek yok çünkü herkes biliyordur ne kadar yararlı bir bitki olduğunu. Çocuklarınız bile bayılacak bu içeceğe. Pancar tadı çok hissedilmiyor ama isterseniz muz ve kefir miktarını artırabilirsiniz.





Pembe Düş İçeceği /Şeker Pancarlı Smoothie
Malzemeler (Fotoğraflardaki bardakla 1 bardak)
1 orta boy muz
150 ml çilekli kefir
1 küçük boy şeker pancarı

Yapılışı
  • Blenderınızın kabına kefiri dökün. 1 muzu parçalara ayırıp ekleyin.
  • Şeker pancarını yıkayıp soyun. Küçük küçük küpler halinde kesip ekleyin.
  • 40-45 sn kadar çalıştırın blenderınızı.
  • İçeceğiniz hazır :)
Afiyet olsun.


26 yorum:

  1. rengi çok güzelmiş...
    eminim tadıda harikadır :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Deniz merhaba, ne kadar yakışmış ismi.Eminim tadı da güzeldir.
    Toprağımsı kokusuna , hissetsem de aldırmıyorum ben.Sevmek böyle bir şey sanırım.Ama sevmeyenler için o kokuyu giderebilmek isterdim.
    Kefir eklemek ne kadar yaratıcı!Bravo vallahi, yemekte-içmekte lezzet yaratmak apayrı bir nitelik.Ellerine, aklına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. İçindekiler dışında bir ismi olsun istedim bu sefer :)
      Koku aslında hissedilmiyor bile içerken. Çilek, muz eklentisi epey bastırıyor. Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  3. Deniz'cim facede doğru tahmin etmişim:)))Renk harika ellerine sağlık,afiyet şeker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık.ben farklı tatlardaki yememde her hangi bir sakınca olmayan(helal olması açısından diyorum)her şeyi denemeyi çok seviyorum.Şu anda bu malzemelerin hepsi dolabımda var.hemen yapayım diyorum ama bir kaç soru sormak istiyorum.Pancarı toprak kokusundan arındırmak için haşlanmış olarak koysak nasıl olur?şeker ya da pudra şekeri ilavesi fazla olur mu?Ben pancarı evimden eksik etmiyorum.Özellikle salata çeşitleri yapıyorum.zaten bu tarifleri de bloğumda zamanla paylaşacağım.Turşusunu sürekli bittikçe kurarım.Suyunu da bu şekilde tüketiyorduk.Ama senin bu tarifin oldukça farklı olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu tarifin şekeri oldukça yerinde oluyor. Kefiri hazır aldığım için onun ve muzun tadı yeterli oluyor. Ama eğer daha tatlı olsun isterseniz bal eklemenizi tavsiye ederim. Daha doğal en azından.
      Bir de ben haşlamadan yaptım. Ama inanın o toprak kokusu öyle çok baskın bir koku olmuyor. Kefirimi çilekli kullandığım için onun ve muzun kokusu ağırlıklı oluyor. Bir böyle denemenizi tavsiye ederim. Çiğ tüketmek içerdiği besinler açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama beğenmezseniz haşlayıp denersiniz bir daha ki sefere :)
      Sevgiler.

      Sil
  5. Bardağın icine dalaşım geldi denizcigimmm, rengi cezbediyor insanı.:)
    Emegine ve fikrine saglık cnmm...

    YanıtlaSil
  6. Hıımm değişik karışımlara bayılırım, heyecanlandım deneyeceğim muhakkak, içindeki sebzeleri ayrı ayrı çok severim ama bir aradayken epey orjinal bir tat çıkmış olmalı ortaya :))
    Sevgiler, güzel günler...

    YanıtlaSil
  7. Rengin guzellligi bi harika.Tam bir pembe düş içeceği olmuş gercekten süper.Pancar hic aklıma gelmezdi smoothie cok sık yapıyorum ve pancarı muhakkak deneyeceğim.Cok merak ettim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Renk ve görsellik her zaman olduğu gibi muhteşem. Ama şeker pancarı nerede satılıyor hiç rastlamadım. Cahilliğime verin şeklini de bilmiyorum belki görmüşümdür. Ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Canım şekerpancarını sadece haşlayıp tuzlayarak bile yiyebilirim. Çok seviyorum.
    Tarifin de muhteşem güzel ve lezzetli görünüyor. Kesin pancarın bu halini de deneyeceğim.
    Sevgiler, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir fikir, pek tatlı bir isim ve pancarı tüketmek için harika bir yol:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Pembe düşler :) adı bile ne güzel,rengine zaten aşığım ben :)
    Salatasını,reçelini kekini falan yaptım ama böyle bir içeçek yapmak düşlerime bile uğramamıştı.:)
    Fikrine,emeğine sağlık canım.
    5 gündür yoktum,aslında yanıma wınımı almıştım ya,şimşek düşünce devre dışı kaldı, dolayısıyla ne ben kimseye ne de kimse bana ulaşamadı :)
    Ben de orda böyle netsiz netsiz dururken, bahçelerde gördüğüm her bir sebzeyle neler yapabilirim diye geçip durdu aklımdan:)
    İnşAllah ben de aklımdakileri hayata geçirebilirim.
    Sevgilerimle Denizcim :)

    YanıtlaSil
  12. Harika! Eminim nefis olmuştur. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  13. pancarı ben de çiğ olarak salataya koyuyorum. böyle de
    deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  14. rengi harika gözüküyor...

    kefir yerine sulu yoğurt olur mu acaba

    ben kefir sevmem de :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. mütiş bir buluş:)sizitebrik ediyorum.umarım kızımda begenir:)takipteyim

    YanıtlaSil
  16. Ben ne kadar cahil kalmışım Denizciğim. Çilekli kefir de mi yapmışlar? Ben kendi kefirimi, yoğurdumu, kahvaltılık tereyağımı evde yaptığımdan marketlerin süt ürünleri reyonlarına girmiyordum bile. Bundan böyle yeniliklerden haberdar olmak için oraları da gezeyim bari.
    Bu tarif çok hışuma gitti. Mutlaka deneyeceğim. Sade kefirle de olur herhalde değil mi?
    Ellerine sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. Pembe düş içeceği ismine ve de rengine bayıldım Tadını dersen hani pancardan dolayı az biraz çekimser kaldım desem ama sen çok güzel diyorsan eminim ki tadı da kendi gibi çok güzel olmuştur ellerine sağlık canım afiyetle için.

    YanıtlaSil
  18. Serap Uzun, evet rengi çok çekici :)

    Lezzet Senfonisi, evet itici olmayan, hoş bir tat çıktı ortaya. Teşekkürler, sevgiler.

    Bittermutfakta, smoothie seviyorsan mutlaka denemelisin Bihter :) Sevgiler.

    İlhan bey, açıkçası bilmemenize şaşırdım :) sizin mutfaktaki çeşitlilik hep dikkatimi çekmiştir. Gözünüzden kaçmış bu bitki :) Teşekkür ederim ziyaretiniz için.

    Heyyficiğim, pancarı seviyorsan bunu da çok beğeneceksindir. Gerçi tadı çok belli etmiyor kendini. Ama en azından önyargı ile yaklaşmazsın :) Sevgiler.

    Zemberekkuşu, teşekkür ederim. Sevgiler.

    Zel, kötü bir sürpriz olmuş senin için. İnşallah, bekliyorum yeni yazılarını. Sevgiler canım.

    Tijen, teşekkür ederim :)

    Buket, umarım beğenirsin :)

    Muhabbet sofrası, geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. Yoğunum bu ara bakamadım pek. Sulu yoğurtla da olur tabii. Yoğurt, süt, kefir, taze meyve suları pek yakışır smoothielere.

    Zerrin Tekin, teşekkür ederim :) Umarım beğenir.

    Işılca Tatlar, rica ederim, ben de kefirin evde yapılabildiğini bilmiyordum :) sizin yorumunuzla araştırdım ve çok şaşırdım. Ne kadar güzel ev ortamında daha sağlıklı kefir yapabiliyorsunuz. Biz mecburen fabrika üretimlerine kalıyoruz :S Sade kefirle de olur tabi. Ben pancarın kokusunu bastırır diye çilekli kullandım. Teşekkürler ziyaretiniz için.

    Vişnap, pancar biraz ürkütüyor sanırım :) Ama öyle çok belirgin bir tadı yok. Diğer malzemeleri çoğaltarak o tat bastırılabilir. Sağolun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. tadını merak etmedim dersem yalan olur
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. renk harika:) en sevdiğim renk.pancar içicekte ilk başta garip gelsede tadı kötü değildir sanırsam.yararınıda düşünecek olursak içerim ben bunu bea:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bu tür tatlara ve içeceklere pek alışık olmadığımız için ilginç geliyor :) Aslında sebzelerin salatasından, yemeğinden felan çok daha faydalı ve alışmamız gereken bir alternatif oluyor bu smoothieler. İçmesi keyifli :)

      Sil
  21. Bende yoğurtlusunu yapabilirim ..:) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma