30 Aralık 2012 Pazar

Kahvaltı Böreği / Dilekler

Bir yılın daha son günlerine geldik işte. Yenisi için umutla bekliyoruz; çok daha güzel olacağını, sevdiklerimizin, sevginin, saygının, mutluluğun, umudun, en önemlisi sağlığımızın eksik olmadığı yepyeni bir yıl düşünerek..
2012'yi genel olarak pek sevmediğim için, 2013'e daha sıcak bakmak istiyorum.
2012 benim için kişisel olarak çok güzel geçse de, ülkemizden ve dünyadan felaketlerin, kötülüklerin, çıkar savaşlarının eksik olmadığı bir yıl oldu. Benim yeni yıl için tüm isteğim, tek dileğim belki de daha barışsever bir ortam yaratılması tüm dünyada. İnsanların, ülkelerin petrolü, doğalgazı değil, "insan"ları, birbirlerini düşündükleri bir yıl istiyorum.

Lafı çok uzatmadan beğenerek takip ettiğim bir blog olan Ufuk Mutfakta'da gördüğüm ve severek denediğim, evdekilerin çok beğendiği bir tarifi paylaşmak istiyorum. Hamuru, çalışması çok zevkli bir hamur. Maya kullanılmadığı için çok daha çabuk hazırlanabiliyor. Gerçi ben bilgisayarı sabah açamadığım için biraz doğaçlama yaptım hamuru, aklımda kaldığı kadarıyla yapmaya çalıştım. O yüzden su katmadım ve 1 yumurta eklemesi yaptım bu sefer. İlk denememde Ufuk'un tarifiyle yapmış ve onu da çok beğenerek yemiştim. Bir fark görmedim aslında ben ikisi arasında. O yüzden sizi hem Ufuk'un bloguna yönlendiriyor, hem de son denememdeki hamurumu paylaşıyorum sizlerle. Yumuşacık, yemesi keyifli çok güzel bir kahvaltılık. Misafirinize de kolayca yapabileceğiniz bir börek.





Kahvaltı Böreği
Malzemeler
1 yumurta
3.5 su brd. un
1 çay brd.'dan 1 parmak eksik sıvıyağ
1 çay brd. süt
1 paket kabartma tozu
50 gr eritilmiş margarin
İç malzeme olarak istediğinizi kullanabilirsiniz.
Ben bu sefer patatesli ve peynirli olarak iki farklı çeşit hazırladım.
Üzerine 1 yumurta sarısı


Yapılışı:
  • Derin bir kaba 1 su brd. unu eleyin.
  • Kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştırın.
  • Süt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. 
  • Kalan unu da ekleyip ellerinizle yoğurmaya başlayın. 
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak. 
  • Hamuru 6 eşit parçaya kesin.
  • Her parçayı uzunca ve tepsinin enine uyacak genişlikte incecik açın.
  • Üzerine bir fırçayla eritilmiş margarin sürün.
  • Uç kısma iç harçtan yayın. Harçlı kısmı 2 seferde olmak üzere sarmaya başlayın. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-30 dk pişirin. 
Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

7 yorum:

  1. Benim de dileğim,tün dünyanın barış ve huzur içinde yaşayacağı bir yıla adım atmak.
    umarım herşey çok daha güzel olur.
    Bu nefis böreği bizzat tatmış biri olarak, adını okur okumaz canım çekti:)
    Çok da güzel yapmışsın Denizcim ellerine,emeğine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Denizcim çörek nefis ellerine sağlık alıp kaçasım geldi:))) 2013 senesinin tüm insanlık alemi için sağlık,huzur,mutluluk, sevgi,saygı,barış,bol şans ve bereket dolu geçmesini yüce RABBİMDEN niyaz ederim...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. off harika görünüyor ben de denemek istiyorum yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor , ellerine sağlık - sevgilerimle:-)

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu yeni gördüm ve çok beğendim. Oldukça özenli paylaşımlarınız ve fotoğraflarınız var. Kahvaltı böreğini denemiş ve beğenmiş olmanıza çok memnun oldum. Afiyet Olsun.. Nice güzel paylaşımlar dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim ben de.

      Sil
  6. Ne güzell anne böreği gibi olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma