24 Aralık 2012 Pazartesi

Bisküvili Balkabaklı Pasta

Evet yine balkabağı :)
Evdeki kabak stoğunu eritmek için ne yapalım, ne edelim diyip düşünebildiğim tek şey pastalar oluyor. 
Gerçi bir de çorbasını yapmak niyetindeydim ama kabak bitti evde neyse ki :) Yine de bir ara marketten bir iki dilim alıp, onu da deneyeceğim. 
Hem çok faydalıymış, hazır mevsimiyken bol bol yapın, yiyin, yedirin sevdiklerinize. 
Yıllarca blog blog dolaşınca balkabağına pek bir ısındım.
Böyle bazıları minik minik, tuhaf şekillerde, turuncu, beyaz, yeşilimsi, çok şirin geliyordu gözüme. Aslında hiç ağzıma sürmezdim eskiden. Daha sonraları baktım ki Türk blogcularda da rastlıyorum balkabağıyla yapılan değişik tariflere. Hazır her kış evde de bulunuyorken deniyorum işte bazı tarifleri. 
Bu pastayı da ilk öğretmen olan ablamla beraber yapmıştık geçen sene geldiğinde. Pek bir beğenmiştim ve araştırmıştım hemen bilenler var mı diye. Çok bilinen, ve çok yayınlanan bir tarifmiş meğer. 
Ama o zaman düzgün fotoğraflarını çekememiştim. Bu sene de fırsat bu fırsat diyip hemen kendim yaptım. 
Yapımı çok basit olduğu için sevenler olacaktır diye ümit ediyorum. 



Balkabaklı Bisküvili Pasta
Malzemeler
64 adet petibör bisküvi (4*4 sıra için)
2,5 cu balkabağı püresi (çay kaşığının ucuyla tarçın karıştırılmış)
1 su brd soğuk süt
1 su brd. iri kıyılmış ceviz
1 paket krem şanti ve onu hazırlamak için 1 çay brd. soğuk süt

Yapılışı:



İşte bu kadar basit :)) 


Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

29 yorum:

  1. eline sağlık Denizcim..

    YanıtlaSil
  2. Denizcim ne pratik ne hoş bir pasta olmuş:)
    Balkabağımda yok ki hemen yapıversem:)
    Ellerine,emeğine sağlık canım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  3. Denizcim nefis olmuş sizin eve gelmek lazımmış çok severim balkabağını ellerine
    sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yine yapılması gereken bir tarif daha. Harikasın Deniz'ciğim, hem pratik hem de lezzetli tarifler paylaşıyorsun.
    Balkabağını çok severim.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Görüntüsü de rengi de harika olmuş, ellerine sağlık Deniz.

    YanıtlaSil
  6. Bir tane kabagim vardi,yilbasi icin sakliyordum.Gecen bir baktim cürümüs,anlamadim yaaaaa,cok üzüldüm.
    Harika bir tarif,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. ÇOK SEvERİM BU PASTAYI ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  8. pek sevgili aynagöz , geçen günden kalma azıcık bal kabağım wardı. bu akşam deniycem.
    peki, püreyi bal kabağını şekerle pişirerek yapıyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili defterci :) geç kalmışım epey cevap yazmaya. Kusura bakma lütfen.
      Evet, şekerle pişirmek gerekiyor. Damak zevkinize göre şeker kullanarak pişirebilirsiniz kabağı.

      Sil
  9. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.Nefis bir yana "ye beni" diyor adeta sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar iadeyi ziyarete geldim. Bloğunuz çok keyifli hele şu kabalı pasta gayet iştah açıcı görünüyor.Ben de kabaksaverlerdenim:))))sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Hımmm enfes bir pasta çok severim, bende bugünlerde yapayım diye düşünürken hazır pastaya gelivermişim işte, hemen bir dilim aldım:))Ellerinize sağlık, ziyaretiniz içinde çok teşekkür ederim, hep beklerim:))

    YanıtlaSil
  12. Bende yapmıştım bu pastadan ama nedense çocuklar sevmiyorlar kabağı..
    Bisküvilide bile burun kıvırıyorlar uyuzlar..:))
    Canım nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Pasta diyince akan sular durması lazım aslında. Demek onda bile seçiyorlar ha :)

      Sil
  13. Mehtap, teşekkürler.

    ZEL, çok pratik dediğin gibi. Teşekkürler uğradığın için.

    Derya Sezgin, tam kabak severlere göre bir hafta geçti bizim evde. Tam size uygunmuş :))

    Hayyfi, denemelisin bence. Tam sana göre :) Sevgiler.

    Muhteremle Afiyetle, teşekkür ederim.

    Yıldız, çok kötü olmuş :( Bir dahaki sefere artık, sıkma canını :) Teşekkürler ziyaretin için.

    Fatma Çelik Ayvaz, ne yalan söyleyim ben de pek sever oldum. Teşekkürler :)

    İlknur Şenel, teşekkür ederiiim :)

    Pembe Makara, hoşgeldiniz. Ne iyi ettiniz, teşekkürler.

    Kalbe Giden Yol, iyi denk gelmiş :) Teşekkürler uğradığınız için. Sık sık görüşmek dileğiyle.









    YanıtlaSil
  14. Balkabağını çok severim.Pasta çok güzel geldi gözüme. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende sizi bloğuma beklerim.
    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. balkabağı mevsiminde bu tarifler çok iyi geliyor, bende yapmalıyım,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Deniz,

    Sayfama bıraktığın yorum üzerine ulaştım sana. Çok güzel bir sayfan var.
    Pastanın renkleri lezzetini de belli ediyor. Böyle genç kardeşlerimin bu işe gönül vermiş olması çok güzel. Ellerine sağlık Deniz.
    Fırsat buldukca ziyaretine geleceğim.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  18. Denizciğim,
    Krem brüle tarifime bıraktığın yorumda artan yumurta sarılarını nasıl sakladığımı sormuşsun. Ancak ben yeni gördüm. Kusura bakma. Hemen yanıtlayayım istedim.
    Hiç dondurucuya koymadım ama koyan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum.Ağzı kapaklı bir kapta üzerine çok az zeytinyağı ekleyip bir iki gün bekletiyorum. Ben, ya çorba terbiyelerine, ya omletlere, kreplere ekstradan bir tane olarak,ya da börek soslarına koyarak da değerlendiriyorum. Bazen de krem patisseri veya krem brüle yapıyorum artan yumurta sarılarıyla
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. Ben bunun piramitini yapıyorum,renkler ne kadar çekici değil mi? Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piramiti benim de aklıma gelmedi değil :)
      Rengi zaten tav ediyor insanı. Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  20. Cok guzel degisik ve gorunumu guzel bir pasta olmus..afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  21. Mine zamandır aklımda olan tarif yapmak istiyorum en kısa zamanda harika görünüyor
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  22. Ben de bal kabağını bu sene sevmeye başladım. Onun için her tarifi yazıyorum. En kısa zamanda yapmak üzere yazdım. Ben ilk defa duydum bunu görünü har zamanki gibi süper. Sana çok şanslı bir yeni yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sevgiler herkese.

    IŞILCA TATLAR, teşekkürler cevabınız için. Belki başkalarına da bu yumurta saklama yöntemi lazım olur diye yayınladım yorumunuzu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim nefis olmuştur☺ eline sağlık 😉

      Sil
    2. Teşekkürler.

      Sil
  24. Balkabağının her hali kabulümdür. Hatta kavurmasını dahi çok severim ..

    Bu halini de en kısa zamanda denemek istiyorum..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma