Evdeki kabak stoğunu eritmek için ne yapalım, ne edelim diyip düşünebildiğim tek şey pastalar oluyor.
Gerçi bir de çorbasını yapmak niyetindeydim ama kabak bitti evde neyse ki :) Yine de bir ara marketten bir iki dilim alıp, onu da deneyeceğim.
Hem çok faydalıymış, hazır mevsimiyken bol bol yapın, yiyin, yedirin sevdiklerinize.
Yıllarca blog blog dolaşınca balkabağına pek bir ısındım.
Böyle bazıları minik minik, tuhaf şekillerde, turuncu, beyaz, yeşilimsi, çok şirin geliyordu gözüme. Aslında hiç ağzıma sürmezdim eskiden. Daha sonraları baktım ki Türk blogcularda da rastlıyorum balkabağıyla yapılan değişik tariflere. Hazır her kış evde de bulunuyorken deniyorum işte bazı tarifleri.
Bu pastayı da ilk öğretmen olan ablamla beraber yapmıştık geçen sene geldiğinde. Pek bir beğenmiştim ve araştırmıştım hemen bilenler var mı diye. Çok bilinen, ve çok yayınlanan bir tarifmiş meğer.
Ama o zaman düzgün fotoğraflarını çekememiştim. Bu sene de fırsat bu fırsat diyip hemen kendim yaptım.
Yapımı çok basit olduğu için sevenler olacaktır diye ümit ediyorum.
Balkabaklı Bisküvili Pasta
Malzemeler
64 adet petibör bisküvi (4*4 sıra için)
2,5 cu balkabağı püresi (çay kaşığının ucuyla tarçın karıştırılmış)
1 su brd soğuk süt
1 su brd. iri kıyılmış ceviz
1 paket krem şanti ve onu hazırlamak için 1 çay brd. soğuk süt
Yapılışı:
İşte bu kadar basit :))
Afiyet olsun.
Görüşmek üzere.
eline sağlık Denizcim..
YanıtlaSilDenizcim ne pratik ne hoş bir pasta olmuş:)
YanıtlaSilBalkabağımda yok ki hemen yapıversem:)
Ellerine,emeğine sağlık canım.
Muhabbetle..
Denizcim nefis olmuş sizin eve gelmek lazımmış çok severim balkabağını ellerine
YanıtlaSilsağlık sevgiler...
Yine yapılması gereken bir tarif daha. Harikasın Deniz'ciğim, hem pratik hem de lezzetli tarifler paylaşıyorsun.
YanıtlaSilBalkabağını çok severim.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
Görüntüsü de rengi de harika olmuş, ellerine sağlık Deniz.
YanıtlaSilBir tane kabagim vardi,yilbasi icin sakliyordum.Gecen bir baktim cürümüs,anlamadim yaaaaa,cok üzüldüm.
YanıtlaSilHarika bir tarif,yiyenlere afiyetler olsun
ÇOK SEvERİM BU PASTAYI ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilpek sevgili aynagöz , geçen günden kalma azıcık bal kabağım wardı. bu akşam deniycem.
YanıtlaSilpeki, püreyi bal kabağını şekerle pişirerek yapıyoruz değil mi?
Sevgili defterci :) geç kalmışım epey cevap yazmaya. Kusura bakma lütfen.
SilEvet, şekerle pişirmek gerekiyor. Damak zevkinize göre şeker kullanarak pişirebilirsiniz kabağı.
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.Nefis bir yana "ye beni" diyor adeta sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar iadeyi ziyarete geldim. Bloğunuz çok keyifli hele şu kabalı pasta gayet iştah açıcı görünüyor.Ben de kabaksaverlerdenim:))))sevgiler...
YanıtlaSilHımmm enfes bir pasta çok severim, bende bugünlerde yapayım diye düşünürken hazır pastaya gelivermişim işte, hemen bir dilim aldım:))Ellerinize sağlık, ziyaretiniz içinde çok teşekkür ederim, hep beklerim:))
YanıtlaSilBende yapmıştım bu pastadan ama nedense çocuklar sevmiyorlar kabağı..
YanıtlaSilBisküvilide bile burun kıvırıyorlar uyuzlar..:))
Canım nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Teşekkürler. Pasta diyince akan sular durması lazım aslında. Demek onda bile seçiyorlar ha :)
SilMehtap, teşekkürler.
YanıtlaSilZEL, çok pratik dediğin gibi. Teşekkürler uğradığın için.
Derya Sezgin, tam kabak severlere göre bir hafta geçti bizim evde. Tam size uygunmuş :))
Hayyfi, denemelisin bence. Tam sana göre :) Sevgiler.
Muhteremle Afiyetle, teşekkür ederim.
Yıldız, çok kötü olmuş :( Bir dahaki sefere artık, sıkma canını :) Teşekkürler ziyaretin için.
Fatma Çelik Ayvaz, ne yalan söyleyim ben de pek sever oldum. Teşekkürler :)
İlknur Şenel, teşekkür ederiiim :)
Pembe Makara, hoşgeldiniz. Ne iyi ettiniz, teşekkürler.
Kalbe Giden Yol, iyi denk gelmiş :) Teşekkürler uğradığınız için. Sık sık görüşmek dileğiyle.
Balkabağını çok severim.Pasta çok güzel geldi gözüme. Sevgiler.
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende sizi bloğuma beklerim.
YanıtlaSilhttp://jakopapaganbakimi.blogspot.com
balkabağı mevsiminde bu tarifler çok iyi geliyor, bende yapmalıyım,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgili Deniz,
YanıtlaSilSayfama bıraktığın yorum üzerine ulaştım sana. Çok güzel bir sayfan var.
Pastanın renkleri lezzetini de belli ediyor. Böyle genç kardeşlerimin bu işe gönül vermiş olması çok güzel. Ellerine sağlık Deniz.
Fırsat buldukca ziyaretine geleceğim.
Sevgiler,
Denizciğim,
YanıtlaSilKrem brüle tarifime bıraktığın yorumda artan yumurta sarılarını nasıl sakladığımı sormuşsun. Ancak ben yeni gördüm. Kusura bakma. Hemen yanıtlayayım istedim.
Hiç dondurucuya koymadım ama koyan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum.Ağzı kapaklı bir kapta üzerine çok az zeytinyağı ekleyip bir iki gün bekletiyorum. Ben, ya çorba terbiyelerine, ya omletlere, kreplere ekstradan bir tane olarak,ya da börek soslarına koyarak da değerlendiriyorum. Bazen de krem patisseri veya krem brüle yapıyorum artan yumurta sarılarıyla
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler,
Ben bunun piramitini yapıyorum,renkler ne kadar çekici değil mi? Elinize sağlık.
YanıtlaSilPiramiti benim de aklıma gelmedi değil :)
SilRengi zaten tav ediyor insanı. Teşekkürler uğradığınız için.
Cok guzel degisik ve gorunumu guzel bir pasta olmus..afiyetler olsun:)
YanıtlaSilMine zamandır aklımda olan tarif yapmak istiyorum en kısa zamanda harika görünüyor
YanıtlaSilEllerine saglik
Ben de bal kabağını bu sene sevmeye başladım. Onun için her tarifi yazıyorum. En kısa zamanda yapmak üzere yazdım. Ben ilk defa duydum bunu görünü har zamanki gibi süper. Sana çok şanslı bir yeni yıl diliyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sevgiler herkese.
YanıtlaSilIŞILCA TATLAR, teşekkürler cevabınız için. Belki başkalarına da bu yumurta saklama yöntemi lazım olur diye yayınladım yorumunuzu.
Eminim nefis olmuştur☺ eline sağlık 😉
SilTeşekkürler.
SilBalkabağının her hali kabulümdür. Hatta kavurmasını dahi çok severim ..
YanıtlaSilBu halini de en kısa zamanda denemek istiyorum..:)
sevgiler