8 Ekim 2012 Pazartesi

Doğum Günü Pastası ve Ufak Çaplı Süs Fikirleri

Yeğenim Defne'nin 2. yaş gününü kutladık dün. Aslında doğum günü bugün ama hep birlikte olup, daha rahat kutlayabilmek için bir gün önceden yaptık kutlamasını. Böylece daha iyi hazırlanabildik.

Pastasını ve süslemelerini ben yaptım. Bundan önceki doğum günlerinde (Asya ve Defne'nin 1. yaş günleri) şeker hamurlu pastalar yapmaya çalışmış ve hüsrana uğramıştım. Ve pastalarımın adı da yenmeyen pasta olarak etiketlenmişti. Şeker hamurlu denemelerden boyumun ölçüsünü alıp eski krem şantili usule geri döndüm bu pastayla birlikte. Şu zamana kadar yaptığım en güzel pasta oldu. Hem tadı hem süslemesi çok hoşuma gitti. Diğerleri tarafından da beğenildi.

Pastanın keki için iki defa pişirme yaparak daha kalın iki adet kek elde ettim. Böylece pastamız da biraz yüksek oldu ki istediğim de buydu. İç kısmı tek kat olsun diye kekleri ayrıca ikiye kesmedim. Kremadan ziyade kek kısmı olsun, baymasın istedim.

Aklımdakine uymayan tek nokta renkli sprinklelarla ilgiliydi. Kekin içine de Dr. Oetker'den olan bu süslerden kattım. Renkli renkli olsunlar diye. Ama hiç de umduğum gibi olmadı. Renkleri karışmasın diye fazla karıştırmamaya dikkat ettiğim halde renkler birbirine ve keke karıştı. Dilimlendiğindeki görüntü hayalimdeki gibi olmadı. Bu iş için daha uygun sprinklelar vardır muhakkak ama deneme yanılma ile bulmak lazım. Neyse ki tadı kurtardı olayı :)

Şekerli sütle hafif ıslattığım iki kekin arasına ince bir tabaka krem şanti sürüp üzerine muz dilimleri yerleştirdim.


Pastanın üzerindeki renkli bayrakları da ben yaptım. Daha önce Pinterest'te, diğer bloglarda görüp çok beğendiğim bir şeydi bu bayraklar. Çöp şiş çubuklarının üst kısımlarını akrilik boya ile boyadım. Renkli kartonlardan kestiğim üçgenleri enli bir ipe yapıştırıp çubuklara bağladım.
Yine renkli kartondan kestiğim 2 sayısını da bir kürdana yapıştırıp kullandım.

Pastanın üzerinde kullandığım süslerin benzerini perdeye asmak için de yaptım. Renkli kartonları kestim ve kalın yün ipe yapıştırdım. Bayrakların üzerine yapışkanlı sünger harfleri yapıştırdım.Sadece partilerde değil çocuk odalarına çok güzel süs olabilir böyle. Kapıya, duvara veya perdeye..
Küçük çaplı tek kişilik organizasyonumla bunları yapabildim. Her doğum gününde biraz daha tecrübelenip daha iyi şeyler yapıyorum sanırım. Gelişiyorum işte :)





Alelacele çekilmiş bir fotoğraf. Dilim olarak doğru dürüst fotoğraflayamadım. Görüldüğü üzere kekteki renkler hiç belli olmuyor ve kekin rengini de değiştirmiş durumda.

6 yorum:

  1. Deniz'cim pasta bence çok başarılı ellerine sağlık.Minik Defne'ye Rabbim sağlık,huzur, mutluluk dolu güzel bir ömür versin sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Teşekkürler güzel dileklerin için.

      Sil
  2. minik defneye hayirli ömürler versin Allah .
    denizim .Almanlarin bir sözü var bebegim
    üben macht meister
    yani deneme usta yapar .yaptikca denedikce güzellesektir
    bence buda hos olmus önemli olan tadi aslinda .
    fark etti isen ben hic seker hamuru yapmam cünki ben seker degil pasta yemek istiyorum

    ellerine saglik sevgilerimi dualarimi biraktim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Teşekkür ederim güzel dileklerin için.
      Güzel bir sözmüş. Deneye yanıla bulucaz doğruyu değil mi.
      Sizin pastalarınız görsel şölen zaten. Hem de daha sağlıklı.

      Sil
  3. yeğeninin doğum günüsü kutlu olsun canım...
    nice mutlu yıllara inşllah...
    herşey çok güzel görünüyor...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şirineciğim. Kendimce uğraştım bunlar çıktı :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma