15 Mayıs 2012 Salı

Kuşkonmaz ve Beyaz Peynirli Makarna

Merhaba.. 
Nihayet buradayım. Bu kuşkonmazları bir an önce değerlendirip burada paylaşmak için sabırsızlanıyordum adeta. Geçen hafta abim, onların lojmanda etrafta bir sürü kuşkonmaz olduğundan bahsetmişti ve çok heyecanlanmıştık toplayabilmek için. Akabinde memlekete gittiler ve annemle birlikte orada da toplamışlar. Tabiki annem orda topladıklarından bize de göndermiş. Ama benim derdim abimlerin ordakilerden kendim toplamaktı :)) Daha önce hiç toplamamıştım. Hatta görmemiştim toprakta. O yüzden haftasonu bir heyecanla gittik. Erkek arkadaşım ve abimle beraber bulabildiğimizi topladık. Çok keyifli bir cumartesi geçirdik. Tabi bu sefer de bende bunlarla ne yapsam derdi başladı. Daha önce sadece üzerine yumurta kırılmış halinden yemiştim ve açıkçası o zamanlar yemek seçtiğim ve buna da burun kıvırdığım dönemlerdi. Nedense daha sonra, yemek bloglarını dolaşa dolaşa sanırım bi sempati doğdu bende kuşkonmaza karşı. Markette kalın kalın ve bağ halinde gördükçe çok hoşuma gidiyordu. Bizim topladıklarımız yabani yetişenler, daha inceler. Ama çıtır çıtır, tazecikler. 
Ne yapsam nasıl değerlendirsem derken bir kısmını buzluğa kaldırmak zorunda kaldım. Çünkü haftasonuna kadar bekleyemeyebilirlerdi. Bir kısmını da dolapta bıraktım. Bugün öğle yemeğime güzelce bir makarna yaptım. 
 


Kuşkonmazları yıkayıp birkaç parçaya kırdım. Tavada çok az sıvıyağı ısıtıp kuşkonmazları ekledim. Çok az sarımsak tozu, karabiber, pulbiber ve tuzla karıştırarak birkaç dakika kavurdum. Daha sonra pişmiş sade makarnayla karıştırdım. Üzerine beyaz peynir serpiştirdim. Kayısı kıvamında pişirdiğim yumurta ile yenmeye hazır hale getirdim.

Gerçekten çok hoşuma gitti. Severek yedim.






9 yorum:

  1. Ellerinize saglik makarna nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. aldım şekerim ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
  3. Kuşkonmaz'lı tariflere o kadar çok rastlıyorum ve merak ediyorumki anlatamam. Bende mutlaka alıp denemek istiyorum :) siz şanslısınız, insanın kendisinin toplaması kadar güzel bir şey yok.

    Makarna nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. kuşkonmazı makarnadahiç denemedim,eminim nefis olmuştur,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çok guzel olmus hele sizin toplamaniz harkulade :)ben henuz hic karsilasamadim dogada kendileriyle çok sanslisiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Beste. Toplaması gerçekten zevkliydi. Sizin oralarda da vardır aslında doğada.

      Sil
  6. bunlar yılan kuyruğu değil mi? canım şimdi de mıklama çektii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Biz de yılan kuyruğu deriz. Ama daha çok bilinen adı kuşkonmazmış.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma