6 Mayıs 2012 Pazar

Ayçekirdeği Kurabiyesi

Dışarıda tattığım şeyleri evde denemek hoşuma gidiyor. Son zamanlarda taktığım bir konu oldu bu. Yapılabilecek, komplike olmayan, abuk subuk malzemeler içermeyen herşeyi yapmak istiyorum. Zaten öyle olunca kolay oluyorlar :)
Bu kurabiyeyi de cuma günü işyerimde yemiştim. Ev yapımı değildi ama çok basit olduğunu düşünmüştüm. Dün de erkek arkadaşımla dolaşırken bir markette ayçekirdeği içi bulunca hemen aldım ve bu sabah da denedim tabi ki :)



Ayçekirdeği Kurabiyesi
Malzemeler
2 yumurta (birinin akı üzerine)
150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 çay brd. süt
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Aldığı kadar un
Üzeri için: 2 çay brd. ayçekirdeği içi

Yapılışı: Yaklaşık 2 su brd. unu derin bir karıştırma kabına alıp kabartma tozu, tozşeker ve tuz ile iyice karıştırın.1 yumurta, diğerinin sarısı, 150 gr margarin, sirke ve sütü de ekleyip iyice karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Hamur biraraya gelene dek un ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filmle sarıp buzdolabında 10-15 dk dinlendirin. Hamuru dolaptan çıkarıp tekrar yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp elinizde şeritler elde edin. Bir kaseye koyduğunuz yumurta akından parmağınızla hamurun heryerine sürün ve ayçekirdeği dolu kasede hafif bastırarak yuvarlayın. Tekrar elinizle şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dk pişirin. Üzerleri hafif kızarana kadar.

Afiyet olsun.


7 yorum:

  1. İlk ekez gördüm böyle bir tarifi ve lezzetini çok merak ettim çok..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım..öncelikle ziyaret ve yorumlar için teşekkurler...padişah lokumunda rulo yaparken kırılmadı.zaten keki ortadan kesince inceliyor ve kolaylıkla rulo yapılıyor.sizinde ellerinize sağlık.herşey çok güzel görünüyor...hemen izleyicileriniz arasına katılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat Cafe, teşekkür ederim.
      Harika Mutfak,cevabın için teşekkürler. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum.

      Sil
  3. Cok lezzetli gorunuyor, mutlaka denemeyelim. Paylasim icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz için.

      Sil
  4. ben bu tarıfı yaptım ama heralde cekirdek içleri çok tuzluydu . Acayip bi tadı oldu kimse yemedi komple çöpe attım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm buna. Tuz problemi olduysa çözümü kolay, ama başka birşeyden kaynaklandıysa çözüm üretmek gerekir. Kurabiye kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye değil. Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi. Biraz galeta tarzında, kıtır bir kurabiye. Tarifimi güncellemeyi düşünüyorum. Umarım tekrar sorun yaşanmaz.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma