8 Ocak 2012 Pazar

Bread Pudding Denemesinden Çıkarılanlar

 Epeydir keklerimin daha güzel olması için katkı maddesi almayı düşünüyordum. Bir internet sitesinde dolaşırken pasta katkı maddelerine, yumurta tozlarına felan rastlamıştım ve pahalı geldiği için almamıştım. Yumurta akı tozunu da keklerin yanı sıra beze ve macaronlara katarak kullanabilirim diye düşünmüştüm. Daha sonra erkek arkadaşım vücut geliştirmede sporun yanı sıra protein alımına yardımcı olsun diye aynı siteden kendisine yumurta akı tozu alınca, bana da bir kavanoza koyup denemem için getirmişti. Bir süre ne yapacağımı bilemeden öylece durmuştu dolapta. Sonra birgün sırf onu denemek için küçük bir kase kek yapmaya karar verdim ve çıkan sonuca inanamadım. Gerçekten yumuşacık, sünger gibi bir kek olmuştu. Sonucu heyecanla ona da bildirip tekrar denememiz gerektiğini söylemiştim. Ertesi gün tekrar denediğimizde daha farklı bir sonuç aldık ama kek hala farklı ve hala yumuşacıktı.
Sonra bunlardan aldığım gazla tekrar bir rulo kek girişiminde bulunmaya karar verdim. Haftasonunu sabırsızlıkla bekledim. Cuma akşamı da hemen denemeye koyuldum. Kek harikaydı. Yumuşacık. Ama ya acele davranıp kekin ılımasını beklemediğim için, ya da ılısın bari diyip oyalandığım ve kek fırından çıkar çıkmaz sarmadığım için, ya da üzerine nemli bez yerine kuru bez koyduğum için ya da daha başka sebepler yüzünden kekim yine kırıldı yine kırıldı :( Hatam bu konuda onu da biliyorum bunu da biliyorum diyip tarifleri doğru dürüst okumayıp hızla geçmek de olabilir bilmiyorum. Ama izlediğim videolara göre yaptığım da doğru. Büyük bir pişmanlıkla ve maalesef yine birkaç yerinden kırılmış bir kekle başbaşa kaldım.
O güzelim keke kıyamadığım için bu sefer de nasıl değerlendirsem diye düşündüm epey. En sonunda yarın düşünürüm diyip poşetleyip yattım. Sabah kalkar kalkmaz da İngilizlerin Bread Pudding'ini denemeye karar verdim. Az çok neye benzediğini, nasıl yapıldığını bildiğim için tereddütle giriştim bu işe. Çünkü içine yumurtalı bir karışım giriyordu ve içi ıslak kaldığı için yumurta kokusunun yoğun olma olasılığı çok çok yüksekti. Ama hazır elimde parça kekler varken bread pudding denemenin tam zamanıydı.
En altta gördüğünüz karedeki kek parçalarıyla çıktım yola. Margarinle yağlanmış bir kaseye gelişigüzel dizdim kek parçalarını. Biraz kurutulmuş yaban mersini ve kızılcık serptim aralarına.Yumurta, süt, tozşeker ve vanilya karışımını üzerlerinden döküp fırına verdim ve yaklaşık 1 saat su dolu tepside pişirdim. Tepsi su dolu olduğundan keklerin karışımın dışında kalan kısımları kuruyup sertleşmedi. Yumuşacıktı çıktıklarında. İçi hafif sulu ve vanilya kokuyordu. Sıcak yenmesi gereken bir yiyecek olduğu için ilk kaşığı daldırdım ve tam da düşündüğüm gibi bana uymayan bir tarif olduğunu anladım. Belki soğuyunca geçer bu koku diyerek bekledim ve bir kaşık da soğuyunca yedim. Ama cık! Hiiiiiç bana göre birşey değildi bu bread pudding.
Haa bu kadar uzun yazıyı yapıp de beğenmediğim bir tarif için niye yazdım derseniz, eğer birgün aklınıza takılır da denemek isterseniz bilesiniz diye. Haa bu da böyle oluyomuş diyesiniz, damak tadınızı düşünesiniz diye ;)
Benden söylemesi işte..




Bu arada bu minik kare parçalar farklı şekilde değerlendi. Aralarına ve üstlerine krem şanti sürülüp mini pastalar yapıldı.


2 yorum:

  1. KATKI MADDELERİ !!

    deneme yanılma en güzel katkı tatlım :)))
    sen herşeyi başarırsın .
    sevgini kat, inancını kat
    İNADINI kat :)
    bak nasıl gökyüzüne kadar çıkacak o kekler :)))

    çok sevgiler :)))

    İYİ SENELER....

    YanıtlaSil
  2. :) teşekkürler. haklısın katkı maddesi kullanmamak en iyisi.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma