Yaz çabucak geçip gitsin diye mi bilmem ama günler öyle hızlı geçiyor ki şaşkoloz olmuş durumdayım. İş yerinde daha geçen ayın işlerini dün bitirmişim de birden bugün yeni ayın işleri çıkmış gibi hissediyorum. Zaten haftasonları göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor :) Haftaiçi ise anlayamıyorum haftasonu nasıl gelmiş. Seviniyorum bir yandan aslında. Çünkü iş yerinde durduk yere strese giriyorum ve o anlar bir an önce bitsin istiyorum normalde. Şimdi ise haftasonu gelivermiş oluyor ben anlayana kadar.
Sıcak havalar başladığından beri bende bir kıpır kıpırlık başladı. Birçok şey üretiyorum kafamdan ve birçok şey yapmak istiyorum, ama ne yazık ki çok azını hayata geçirebiliyorum zamanın hızlı geçmesi ve benim yetişememem yüzünden. Gerçi akıllandım artık, aklıma her geleni postamda arşivliyorum müsait zamanlarda dönüp yapabilmek için. Zaten orası da etaminle ilgili sitelerin adresleriyle doldu :) Bu ara etamine sardım. Kendime cici örtüler yapmayı planlıyorum eğer bıkıp caymazsam.
İşte kıpır kıpırım ya sürekli bişeyler yapasım geliyor ya ben de her haftasonu mutlaka bişeyler yapayım istiyorum. 2-3 haftadır mutlaka bişeyler yapıyorum.
Geçen haftalarda yaptığım bir kurabiye var çikolatalı. Onu yayınlamam gerekiyor aslında ama iyi fotoğrafını çekemedim diye erteliyorum hep. Bugün de erteleyeceğim ve ilk çikolatalı dondurma denememi paylaşacağım. Daha önce yoğurtla ve sütle yapılmış dondurma denemelerim olmuştu ve gayet iyi olmuştu.
Bu sefer de sütle hazırlanan bir tarif uyguladım. Tariflerin çoğunun dondurma makinesi ile yapılmış olması beni biraz sıkıntıya sokmuştu ama bir keresinde okuduğum bir tariften aklımda kalmıştı, dondukça gidip karıştırarak da yapılabildiği. O yüzden denemek istedim ve ilk denememden iyi bir sonuç oldum. Tabi dondurma kısmı geceye kaldığı için sık sık karıştıramadım. O yüzden buzlanmalar oldu hafif ve çok da kremamsı bir yapısı olmadı.
Eğer sık sık karıştırmaya dikkat ederseniz gayet güzel olacağından eminim. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Çikolatalı Dondurma
Malzemeler:
2 su brd. süt
2 yumurta sarısı
1 çay brd. krema
1 çorba kaşığı tozşeker
80 gr. bitter çikolata
40 gr. sütlü çikolata
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı: Çikolataları küçük parçalara kırıp benmari olarak eritmeden önce birkaç parçasını ayırıp daha sonra kullanmak üzere bıçakla irili ufaklı kesin. Kalan çikolatayı eritin.
Küçük bir tencerede sütü kaynatın, altını kapatıp bekletin.
Ayrı bir kasede yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle veya tel çırpıcıyla çırpın. Kremayı, vanilyayı ve erimiş çikolatayı ekleyip iyice karıştırın. Hala kaynar olan sütten 1 bardak kadar alıp yavaş yavaş karıştırarak yumurtalı karışıma dökün. İyice karıştırın ve sütün kalan kısmını da ekleyip çırpın. Daha önceden ayırdığınız çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra yuvarlak ve kapaklı bir saklama kabına alıp buzluğa kaldırın. 1-2 saatte bir gidip krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu işlemi 3-4 defa yaptıktan sonra iyice donmasını bekleyin. Dondurmanız artık servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder