19 Mayıs 2011 Perşembe

Ortadan Kaybolduğum Üç Aydan Sonra Dönüş ve Su Böreği

Ortadan kaybolduğum son üç ayda ne oldu ne bitti eminim ki kimse merak etmiyor. Ama çok kısa bahsedeyim. Son üç ay benim için çok güzel geçti ve hala öyle. Şubat'ta gelen o blogspota erişimin engellenmesi hadisesi beni çok üzse de biraz dinlenmek ve uzak kalmak iyi geldi. Bu arada bloga dönüp dönmeme konusunda da düşündüm epey. Çok sık mutfağa girememek ve diğer hobilerimle de pek ilgilenememek beni biraz uzak tutuyor buradan. Haliyle bir soğuma oluyor. Ama buradayım ve devam edeceğim sanırım. Zaten geçen haftaki mutfak maceramızı yayınlamazsam da olmazdı :) Biraz zor bir işe kalkışmış olsam da sonucundan mutluyum.
O halde biz geçen haftasonuna gidelim ve ben -ve benim sevgili yardımcım^^ ne yapmışız bir görelim.


Su Böreği. İlk kez yaptığım bu böreği elimize yüzümüze bulaştırmadığımız için çok mutluyum :)

Nasıl yaptık? Hemen ona gelicem ama önce diğer fotoğraflar.




Malzemeler:
4 yumurta
4 çorba kaşığı su
Un, tuz
150 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)

Beyaz peynir, maydanoz.
NOT: Açtığınız yufkaları haşlamak için geniş bir tencerede 2 çorba kaşığı tuzla kaynayan su
Ve yufkaları kaynar sudan çıkarınca soğutmak için geniş bir kapta soğuk su.

Yapılışı: Hamur için; bir kaba yumurtalar kırılır. 4 çorba kaşığı su ve tuz da eklenerek iyice çırpılır. Un yavaş yavaş elenerek karıştırılmaya başlanır. Biraz sert bir hamur olana kadar un eklenir ve yoğurulur. 10-15 dk yoğurulur ve yine 10-15 dk dinlendirilir. Hamur unlu düz bir zemine alınıp 10 eşit parçaya bölünür. Her parça yuvarlak yapılır ve üstleri kurumaması için temiz bir bezle örtülür. Unlu zeminde tepsinin büyüklüğünde bir yufka açılır. Tepsinizin her tarafına gelecek şekilde 2 kaşık yağ sürülür ve ilk açılan bu yufka haşlanmadan tepsiye serilir. Üzerine 2 kaşık yağ sürülür. Diğer yufkalar da açılıp sırasıyla önce kaynar suda yaklaşık 1 dk haşlanıp, çıkarır çıkarmaz soğuk su kabına alınır (yufkalarınız büyükse bu işlemde birbirine yapışmaması ve tencereden rahat çıkarmak için yufkaları 2 ye kesebilirsiniz) Tepsiye yerleştirilip üzerine yine yağ sürülür. Bu işlem ilk 5 yufka için aynı şekilde devam eder. 5. yufka da serildiğinde üzerine yağ sürülmeden ince kıyılmış maydanoz ve ezilmiş beyaz peynir serpilir. Kalan 4 yufka da yine haşlanıp, soğuk suya konularak devam eder. En son kat için açılan yufka tepsi büyüklüğünde açılıp ve haşlanmadan üste serilir. Üzerine kalan yağ sürülür ve 200 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Tavsiye: Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir bez örtün. Üzerine yumurta sürülmediği ve haşlanmadığı için üst kat biraz sert olabiliyor. Ya da dilerseniz üzerine yumurta sarısını azcık sulandırıp her tarafına sürebilirsiniz.

Bizim ilk denememiz olsa da gerçekten iyi iş çıkardık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma