27 Nisan 2010 Salı

Kahvaltıda Donut?

Sadece pazar günleri doğru dürüst bir kahvaltı yapabildiğimiz için, o günlerde kahvaltıya fazlasıyla özeniyoruz. Geçenlerde bir pazar günü, erkenden uyanıp bu donutları yaptım. İlk denememdi ve hamuru çok güzel oldu. Ama kahvaltı sofrası çok doyurucu olduğu için donutlara pek rağbet olmadı. 
Sofrada donutlar üzerine kritik yaparken, içi dolgulu olsa çok daha lezzetli ve çay yanında tek yenirse daha çekici olacağını konuştuk. Çünkü tok bir mideye zorla hamurişi sokmak hoş olmuyor.
Tarçın ve pudra şekeri karışımına batılırılmış donutlar kahvaltıda rağbet görmeyince, içlerini çikolatalı krema ile doldurup, çikolata sosuna batırdım hepsini. Çok daha iyi oldular.


Tarifi bir dahaki denememde vermem çok daha uygun olur.

21 Nisan 2010 Çarşamba

Havuçlu Kurabiye

Gündüz bahsettiğim kurabiye sonunda pişti. Sanki kurabiye değil, yumuşacık, poğaça gibi. Ama harika.
Zamanında elmalısını çok yapardım. Havuçlusunu da lisedeyken denemiş ve çok beğenmiştim. Bugün işyerinde yediğim elmalılar bana o günleri hatırlatınca, yeniden yapmak istedim. İşte buradalar.


Havuçlu Kurabiye
Malzemeler:
Hamuru için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tozşeker
1 avuç ceviz içi dövülmüş
Çok az tarçın
2 çorba kaşığı su
Yapılışı: Öncelikle havucu rendeleyip, tozşeker ve 2 çorba kaşığı su ile tavada suyunu çekene kadar pişirin. Ceviz içini ve tarçını ekleyip karıştırın.Bir kenarda soğumaya bırakın.
O arada hamur için bir karıştırma kabına yumuşamış tereyağını, yoğurdu ve yumurtayı koyun. Ayrı bir kapta kabartma tozunu, unu ve vanilyayı karıştırıp diğer karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hale geldiğinde hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Arasına harçtan koyup kapatın. Elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkıp, soğuttuktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Akşama Hazırlık

Merhaba arkadaşlar. Bu satırları işyerinden yazmaktayım.
Ne zamandır yapmadığım bir tarif daha aklıma gelmiş olup, geldiği andan itibaren beynimde şartlandırılmış durumda. Eve gider gitmez yapıyorum, fotoğraflıyorum ve burada yayınlıyorum.
Akşam görüşmek üzere.

10 Nisan 2010 Cumartesi

Tavuklu Makarna Salatası

Selamlar herkese. Bugün çok lezzetli bir makarna yaptım. Makarna, salata ne denirse artık. Az önce indirdik mideye. Ben de hemen paylaşmak istedim.
Aslında önceden sık sık yapardık mankarna salatasını. Son bir iki yıldır pek yapmadık. Bugün tekrar yapmak istedim. Ama birkaç eklemeyle.




Not: Malzemelerden önce yazmak istedim, ben Barilla'nın İnce Düz Kalem makarnasını kullandım. Yarım paketini kullandığım halde çok fazla oldu. Rahatlıkla 6 kişiye yetebilecek şekilde oldu.
Tavuklu Makarna Salatası
Malzemeler (4-6 kişilik)
Yarım paket makarna
1 çorba kaşığı margarin
1 adet tavuk göğsü kemiksiz
500 gr yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
1 kavanoz garnitür (535 gr mış)
1 kutu mısır konservesi
3-4 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak
Dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Öncelikle tavuk etini küçük bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Margarini geniş bir tencerede eritin ve makarnayı ekleyin. Rengi dönüp bazı yerleri pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Bu işlemi yaparken dikkatli olun, çok fazla buhar çıkacaktır. Yanmayın. makarnayı suyu çekene kadar, kapağı kapalı halde haşlayın.
Sarımsakları biraz tuzda dövüp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine yoğurdu ve mayonezi ekleyin. Turşuları minik minik doğrayıp karışıma ekleyin.Tavuk eti haşlanınca iyice didin. Garnitür ve mısırla birlikte yoğurtlu karışıma ekleyin. İnce doğranmış dereotunu, karabiberi ekleyin. Makarnayı soğuttuktan sonra bu karışıma ekleyip, malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra pulbiberi serpin. Yiyin. Beklemeye gerek yok. Hemen yiyin.
Afiyet olsun.

2 Nisan 2010 Cuma

Armutlu ve Ahududulu Kek

Şöööyle güzel, çekici, hafif, tatlı bişeyler yemek istedi canım. Markette de -iş-ev güzergahında market bolluğu olunca girmeden edemiyorum :)) dondurulmuş ahududu görünce "aha" dedim. Gerçekten de dedim yani.  Aklımda yanıp sönen lambaya uyup hemen kaptım bir kutu. Sonraa yan reyondan geçerken bir de Dr. Oetker'in Dört Mevsim adlı kek karışımını gördüm. Ondan da kaptım. Oldu bitti işte. Geriye kalan yağmura yakalanmadan eve varabilmekti :))

Armutlu ve Ahududulu Kek
Malzemeler:
1 paket Dr. Oetker Dört Mevsim kek karışımı
75 gr margarin
Yarım çay brd. süt
3 yumurta
Kreması İçin: 
2 çay brd. süt
1 paket dolgu kreması (veya krem şanti)
Üstü İçin:
1 çay brd. dondurulmuş veya taze ahududu
1 adet armut
Yapılışı:  Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine Eritilip soğutulmuş margarini ve sütü ekleyin, biraz da beraber çırpın. Kek karışımı paketinden çıkan çikolata parçacıklarını ve unu da ilave edip karıştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba (çok büyük olmamak kaydıyla) döküp üzerine ahududu ve yarım armutun dilimlerini yerleştirin. Çok fazla batırmayın ama hamura. Fırına verip pişirin (üzeri kızarıp, kürdan testinden temiz çıktığında pişmiştir :) Fırından çıkan kek bir kenarda soğurken siz de kremasını kazırlayın. Dolgu kremasını veya krem şantiyi sütle çırpın. Soğuyan keki bir ip veya bıçakla ikiye kestikten sonra alt parçaya kremanın tamamını yayın. Üzerine kalan yarım armutu küçük dilimler halinde kesip yerleştirin. Diğer kek parçasını da dikkatle üstüne koyun. Üzerine biraz pudra şekeri serperek tamamlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yağmur mu? Bu seferlik yakalanmadım.
İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..
Tasarım:Sawako Kuronuma