19 Kasım 2010 Cuma

Çikolatalı Yıldız Kurabiye






Arifeydi, bayramın ilk günüydü, ikinci günüydü derken bitirdik tatili. Cumartesi -Pazar sayılmaz çünkü onlar zaten tatildi. Büyük bir aile olmamızdan dolayı, böyle büyük tatiller bizim için tüm aile biraraya gelmek demek oluyor. Eh tabi büyük bir aile demek de kalabalık ve karmaşa demek :) Ama güzel, neşeli bir karmaşa. Yapılamayanlar yapılıyor, hasretler gideriliyor, yeğenlere doyuluyor, anne elinden mantılar, börekler, baklavalar yeniyor. Hep de boğaza uğraşılıyor tabi ki :)))
Ben de bir araya dereye sıkıştırıp bir kurabiye patlatıverdim bugün. Herkes mantı için uğraşırken, ben tezgah üzerinde yana yakıla hamuru yoğurabileceğim bir boşluk aradım. En sonunda kendime bir yer açıp yukarıdaki kurabiyeleri yaptım. 4 tepsi kurabiye pişirdim. 4 tepsi dememe bakmayın ama benim tepsiler küçük. Bir de böyle ikisinin arasına çikolata sürünce azıcık kaldılar. Daha bir sürü hamurum kaldı ama ne yapacağımı bilmiyorum onunla. Ayvalı tart gibi felan bişeyler olur mu diye araştıracağım az sonra.
Hamurumu daha önceki bu tarifime göre yaptım. Benmari usulü çikolata eritip arasına ve üstüne sürdüm. Süsleyip servis ettim.

3 yorum:

  1. kurabiyelerin çok güzel görünüyor Deniz... Eminim lezzetlidir hepsi de. Ellerine sağlık. Özellikle adam kurabiyelere bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. kurabiye deyince ayy dayanamam ben:)ellerine sağlık çok nefis gözüküyolar.izlemeye aldım bloğunu Tatlı Bakanım:)sewgiler

    YanıtlaSil
  3. Moda Gezgini, teşekkür ederim yorumun için. Sevindirdin beni ;)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma