11 Ekim 2010 Pazartesi

Fıstıklı Kurabiyelerim

 

Ablam yazın fıstık tozu getirmişti bana. Her yeni şeyi hemen kullanmak istemek gibi bir huyum var. Ara tara internette ne yapsam diye, birkaç gün geçirdim öyle. Ama cık. Beğenmedim görüntüleri. Gerçi benim fotoğraflarım da muhteşem değil. Muhteşem fotoğraf çekmeye var daha. Neyse sonra böyle bir kurabiyenin güzel olacağını düşündüm. Tarif zaten basit. Çok kullanılan bir kurabiye tarifine sadece fıstık tozu ekliyoruz.

Şöyle ki; 1 su brd. pudra şekeri, 2,5 - 3 su brd. un, çok az kabartma tozu, 3 yemek kaşığı fıstık tozunu iyice karıştırın. Ortasına küp küp doğranmış ve yumuşak 125 gr. margarin ve 1 yumurtayı ekleyin (yumurta opsiyonel. Daha yumuşak bir kurabiye için kullanabilirsiniz) İyice yoğurun. Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla keserek yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dk pişirin. Bu arada beyaz veya bitter çikolatayı (ben beyaz kullandım) benmari usulü eritin. Kurabiyeler fırından çıkıp soğuyunca önce çikolataya sonra fıstık tozuna batırıp 1 saat dinlendirin. Çayın yanına harika oluyor.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Çok yakışmış fıstık tozu bu güzel kurabiyelere:)
    Sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır ben de fıstıklı kurabiye yapmak niyetindeyim ama bu aralar farklı bir yoğunluk olduğu için elim hiç bir şeye gitmedi. Yiğenin hoş gelmiş dünyaya,anne ve babasıyla, teyzesi ve diğer sevdikleriyle sağlıkla büyüsün inşallah...

    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. güzeller.... dicek bişey yok

    YanıtlaSil
  4. ayyy tam benlik bunlar ellerine sağlık canım
    harika olmuşlar

    YanıtlaSil
  5. Hııııı, fıstıklar işe yaramış... Kurabiyelerine bakarken aklıma çim adam geldi. Eğer yeşilleri saç olarak kabul edersek bir yüz olacak şekilde ağız burun falan da yapılabilir dimi? : )

    YanıtlaSil
  6. evet evet :) çok hoş olurdu.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma