17 Eylül 2010 Cuma

Böğürtlenli ve Kakaolu Toplar

Birkaç hafta önce yaptığım toplar aslında rulo pasta olacaktı. Ama ben hiçbir zaman keki rulo yapamamış biri olarak tekrar denersem, olacağı yine aynıdır. Yine kek kırılır, parçalanır. E çöpe atıcak değiliz ya. Hemen tarif hiç bozuntuya verilmeden, sanki aslında o keki sırf o güzelim topları yapmak için pişirmişiz gibi hooop döndürüverilir. Güzel de olur :)
Gelecekte tekrar o hataya düşer de yapmaya kalkar mıyım bilmiyorum ama bu rulo pasta olayı şimdilik son bulmuştur benim için.


Böğürtlenli ve Kakaolu Toplar
Malzemeler
3 su brd. kek (robotta çekilmiş)
1 çay brd. böğürtlen reçeli (çekirdeklerinden arınmış)
1 çay brd. böğürtlen (taze veya dondurulmuş)
Sosu için: 1 paket bitter çikolata, Yarım çay brd. krema
Yapılışı: Kek parçalarını robotta iyice un haline getirin. Reçeli üzerine gezdirerek dökün, böğürtlenleri de 2 parçaya kesip ekleyin ve iyice karıştırın. Reçelle iyice karışıp kek hamur gibi olduğunda minik minik parçalar alıp yuvarlayın. Bu arada minik bir cezvede kremayı ısıtın. Kaynamadan hemen önce alıp içine çikolata parçalarını ekleyin. Çikolatalar iyice eriyip sos kıvamına gelince topların üzerinde gezdirin.
Servis önerisi: Küçük kaselere 3-4 adet koyup soslayarak tek kişilik servisler hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar..Evde böğürtlenim yok ama yazın yaptığım vişne reçelim ve buzluğuğa attığım vişnelerim var..ilk fırsatta vişneyle deneyeceğim canım..sevgiler..

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma