15 Ağustos 2010 Pazar

...

Taşındık. Tam anlamıyla yerleşemedik henüz ama şimdilik ortalık az da olsa derli toplu. On günde çoktan bitirmiş olmalıydık belki işlerimizi ama ablam da ben de çalışıyoruz ve akşamları geldiğimizde yemekten sonra sadece dinlenmeye vaktimiz kalıyor. Ayrıca hava da o kadar bunaltıcı ki hasta gibiyiz. Halsizlikten oturduğumuz yerde kalıyoruz. Bu günlerde herkes de böyle sanırım. Neyseki çok bişey kalmadı yapacak.
İnternetimizle de henüz ilgilenemediğimiz için bu yazıyı ablamlardan yazıyorum. Bir an önce kendimi tekrar evimde hissetmek istiyorum :)) Zira taşınmak ve yeni eve alışmak çok zormuş.
Geçen hafta doğum günümdü. Yeni tarifler denerim diyordum ama fırsatım olmadı. Ama ondan önce hafta içinde çok  güzel bir kek yapmıştım. Bugün onu yayınlayacağım. Erikli kek.




Erikli Kek
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su brd. un
50 gr margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
15-20 adet kırmızı erik (benimkiler biraz ekşiydi)
Badem veya kayısı çekirdeği içi
Yapılışı: Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek için derin bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın. Eritilmiş margarini ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kasede un, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına veya yağlanmış bir tepsiye dökün. Üzerine yıkanmış, çekirdekleri ve sapları ayıklanmış erikleri dizin. Bademlerle süsledikten sonra fırına koyun ve 30-40 dk pişirin. Kek soğuduktan sonra pudra şekeri serpip veya serpmeyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. görüntü süper eminim tadıda öledir şu diet işi bitsin tadarız inş....

    YanıtlaSil
  2. Deniz, doğum gününü buradan da kutluyor ve sana bol pasta, börekli , nefis tatlarla ve yeni tariflerle dolu nice yıllar diliyorum : ))
    Kekin de çok hoş görünüyor, mürdüm eriğiyle de olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler :)
    olmuş, buruk olmayan mürdüm eriğiyle de olur. zaten internetteki çoğu tarif mürdüm eriğiyle.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma