13 Haziran 2010 Pazar

Yeni Oyuncağım, Dondurma Kalıplarım

Yaz geldi ya şimdi, benim içim kıpır kıpır. İstiyorum ki gelsin dondurmalar, limonatalar, soğuk tatlılar.. Zaten bu sıcaklarda ancak bunlar paklar bizi.
Meteoroloji  uzmanları yine yüzyılın sıcağını yaşayacağımızı söylüyorlar. Geçen sene de öyle denmişti ve gerçekten de çok bunaltıcı günler yaşanmıştı. Dünyamızın dengesi bozuldu ya bir kere, artık her yaz birbirinden sıcak olur. İşte o yüzden demem o ki, o sıcak günlerde bizi serinletecek, ohhh diye bir nefes almamızı sağlayacak, buzzzz gibi yenecek tatlar keşfedelim. Karpuz da harika tabi ama hep aynı hep aynı nereye kadar? Basit birşeyler bulup, yapıp atalım buzluğa. Benim bugün yaptığım gibi..
Dün aldığım, yeni oyuncağım dediğim dondurma kalıpları da elimin altında olunca artık gelsin dondurmalar, gitsin meyveli yoğurtlar.
Ohhh serin serin, missss...


Yoğurt ve ahududu ile yaptığım bu dondurmalar çok güzel oldu. Çocuklar da biz de çok sevdik. Artık sık sık yaparım değişik meyvelerle.
Yapılışı o kadar basit ki sizi hiç zahmete sokmayacağı için siz de seveceksiniz. Üstelik böyle kalıplara da ihtiyacınız yok. Pet bardaklara bile doldurup dondurabilirsiniz. Belki de birçoğunuz çocuklarınıza yapıyordunuz bunlardan. Ben yine de bir hatırlatayım derim.

Yoğurt ve Ahududu Dondurması
Malzemeler (6 adet çubuk için)
1 su brd. dondurulmuş ahududu
1,5 su brd. light yoğurt
4 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı: Önce donmuş ahududuları hala sertken ellerinizle ufalayın. Bir kasede 2 çorba kaşığı şekerle karıştırıp biraz bekletin. Bu arada başka bir kasede yoğurdu ve kalan 2 çorba kaşığı şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Yoğurdun yarısından biraz azını ahududuya ekleyip iyice karıştırın. Kalıpları biraz sade yoğurttan, biraz meyveli yoğurttan koyarak doldurun. Buzlukta 2-4 saat bekletip dondurun.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Çok güzel fikir ve çok iştah açıcı bir görüntü çıkmış ortaya. Bu dondurma kalıpları nereden acaba? :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.
    Ikea'dan aldık kalıpları. Değişik renklileri de var.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bi şey bu... Ellerine sağlık Deniz.

    YanıtlaSil
  4. Bu tarifleri kaydediyorum, bizim evde çocuk yokta, 76 yaşındaki annem çok seviyor dondurmayı, en kısa zamanda deneyeceğim, özellikle limonluyu:)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma