23 Haziran 2010 Çarşamba

Hindistancevizi Dolgulu Kek

Bugün Facebook'ta bir video gördüm. Şahane bir buluş. Hem de neye çözüm biliyor musunuz? Mağaza mağaza dolaşmaktan, vitrinleri seyretmekten hiç şikayet etmeyen bizler, birkaç giysi denedikten sonra sıkılır, bir tanesini daha üstümüze geçiremeyecek duruma gelip bazen bıkkın bıkkın, bazen de elimizde torbalar, beğendiğimiz birkaç parçaya sahip olmanın mutluluğuyla terkederiz olay mahalini. İşte bu sabah gördüğüm video da bununla ilgili. Karşınızda bir ekran; giysileri, rengini, şusunu busunu derken beğendiğiniz giysi üzerinizde görünüyor. Gerçek midir, değil midir bilmiyorum. Ama olsa bunlardan şöyle her mağazada, hiç yorulmadan, terlemeden, o daracık kabinlerde sıkışmadan istediğimiz giysilerin üzerimizde nasıl duracağını görebilsek. Ne güzel olurdu değil mi???

Hoooop tarife geçelim :))) Öyle pat diye bir geçiş oldu ama kusuruma bakmayın artık. Bazen insan ne yazacağını, konuları nasıl birbirine bağlayacağını şaşırıyor. Bu da böyle damdan düşme olsun, boşverelim.
Bir süredir yayınlanmayı bekleyen tariflerin arasındaki bu Hindistancevizi Dolgulu Kek bugün yardımıma koştu. Yeni birşeyler yapmak istememek, dolayısıyla yazacak birşeyin çıkmaması büyük suçluluk yaratıyor insanda. Halihazırdaki fotoğraflar ve tarifler de böyle zamanlarda işe yarıyor işte :)


Hindistancevizi Dolgulu Kek
Malzemeler
2 yumurta
1,5 su brd. un
3 yemek kaşığı yumuşak margarin
1/2 su brd. tozşeker
1/2 su brd. süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Dolgusu İçin: 1 çay brd. hindistancevizi, 1/2 çay brd. krema, 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Üstü İçin: 80 gr bitter çikolata, 1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı: Kek için önce yumurta, şeker ve yağı derin bir kapta iyice çırpın. Sütü ekleyip karıştırdıktan sonra başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla birbirine yedirdikten sonra kalıplara dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirin. Bir kasede hindistancevizi, pudra şekeri ve kremayı karıştırın. Bu arada bir benmari kurun ve çikolata ile margarini eritin.  Kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp üst kısmından bıçakla çukur şeklinde kesin ve iç kısmını hazırladığınız hindistancevizli karışımla doldurun. Kestiğiniz kapak kısmını da üstüne kapatıp (üst kapağının da alt kısmını kesin ki kapak yukarda kalmasın, düzgün bir şekilde yerleşsin yerine), çikolatalı sosa batırın. Üzerlerine hindistancevizi serpip, yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Tasarım:Sawako Kuronuma