3 Kasım 2009 Salı

Tuzlu Kurabiye




Zamanında çok sık yaptığım ve yiyen herkes tarafından beğenilen, ağızda dağılan bir kurabiye. Pastaneden aldığımız tuzlu kurabiyeden tek farkı evde yapılmış olması :)

Malzemeler:
Un
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
1 yumurta
Üzeri için: Haşhaş, çörekotu, susam.

Yapılışı: Un, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabınıza alıp iyice karıştırın. Daha sonra 1 kaşık sirkeyi, 1 yumurtann beyazını (ben ziyan olmaması için ekliyorum, siz eklemek zorunda değilsiniz) ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun yoğunluğuna göre un miktarını çoğaltabilirsiniz. Ele yapışmayan, kolay şekil alan bir hamur olmalı. Yoğurma işlemi bittikten sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkarıp tekrar yoğurun ve ellerinizle şekil verin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt vb. serip üzerine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş, çörekotu veya susam ekip önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Bloğun hayırlı uğurlu olsun.İnşallah güzel dostluklar edinirsin.
    Bu kurabiyelerin tadını da özlemedik değil:)
    Sevgiler kardeşim:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ablacığım. Ben de özledim o kurabiyeleri. Yakında yeniden girerler midemize :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba tarifi denedim fakat bu kadar çok kurabiye çıkmıyor ve kraker gibi kıtır kıtır oluyor ama begendim elinize saglık

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Denemenize sevindim. Bu kurabiye içindeki sirkeden dolayı biraz ağızda dağılan ve çıtır çıtır olan bir kurabiye. Ancak anladığım kadarıyla sizin un miktarınız fazla gelmiş olabilir. Un fazla olduğunda biraz daha sert olabilir. Benim tepsim normal fırın tepsilerine göre biraz küçük ve küçük şekiller verdiğim için fazla çıkmış olabilir.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma