10 Kasım 2009 Salı

Kuru Meyveli Biscotti

Biscotti ile tanışalı çok olmadı. O aralar çalışıyordum ve işlerimi bitirdikten sonra çok fazla boş vaktim kalıyordu. Ben de yemek sitelerini felan geziyordum. Sonra heryerde biscotti ile karşılaşmaya başlayınca denemeye karar verdim. Tarifi görünce "öff bu çok zor bişey yaaa" desem de, hiç de karamsar olmaya gerek olmadığını anladım. Yapımı zevkli, yemesi ise daha da zevkli bişeymiş meğer bu biscotti. Kakaolu ve fındıklısını daha çok sevsem de, bu sefer ablamın isteği üzerine kuru meyvelisini yaptım.
Sonuç her zamanki gibi süper oldu tabi :)
Malzemeler:
3 yumurta
3 su brd. un
1 çay brd. toz şeker
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
Küçük doğranmış kuru meyveler
İri dövülmüş ceviz, fındık vs.
Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da ekleyip, yağ minik parçalara ayrılana kadar karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu karıştırın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip iyice yoğurun. Küçük doğranmış kuru meyveleri ve dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru 3 parçaya ayırıp, yağlı kağıt döşenmiş tepsiye koyun ve üstlerine hafifçe elinizle bastırarak inceltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dk pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın. Hafif soğuduğunda ince dilimler halinde kesin. Dilimleri fırının ızgara teline yerleştirip 15-20 dk, ısısı 150 dereceye düşürülmüş şekilde tekrar pişirin. Bu ikinci pişirme, biscottinin asıl özelliği olan kuruluğunu sağlamak için.

Sonra da afiyetle yiyin :)

4 yorum:

  1. çok hoş gözüküolar iştah açıcı... bu arada nazlı seni tanımadı bu resimde niye acaba:)))

    YanıtlaSil
  2. çirkin çıkmışım ondandır :)

    YanıtlaSil
  3. Bunun böyle evde yapılası birşey olduğunu hiç bilmezdim bayılırım tek kelimeyle,bak hafta sonuna iş çıktı yine.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Denemenizi tavsiye ederim gerçekten. Çayın yanında çok iyi gidiyor. Hele geceleri atıştıracak bişey lazım olduğunda el altında olması çok iyi.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma