28 Ekim 2009 Çarşamba

Kurabiye



Başlık için epey düşünmem gerektiyse de "kurabiye" de karar kıldım. Herşey kolay da bu başlık kısmı zor blog yazarken.

Bugün Balıkesir'den gelen ablam ve yeğenlerim için bişeyler yapmak istemiştim. Elimin altında fazla malzeme olmadığından bu sade, şirin kurabiyeleri yaptım. Her zaman yumurtasız yaptığım ancak birazcık sert olan kurabiyelerimi bugün 1 yumurta ekleyerek denemek istedim. Hem yumuşak hem de çok güzel oldular. Demek ki önceden yanlış yapıyormuşum :)
Bu kurabiyelerin tarifi ise şöyle;

Malzemeler:
1 yumurta
Yarım su brd. toz şeker
60 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı sıcak su

Not: Ben kurabiye, kek gibi şeyleri çok tatlı sevmediğimden şekeri her zaman normal ölçülerden az kullanıyorum. Siz dilerseniz 1-2 çorba kaşığı daha artırarak kullanabilirsiniz.

Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri bir çırpıcıyla iyice çırpın. 1 kaşık sıcak suyu ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını da ekleyip yağ minik parçalara ayrılana kadar çırpın. Ayrı bir kasede un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Çırpma işlemi zorlaştığında unlu karışımın kalanını da katıp ellerinizle yoğurmaya başlayın. Yağ eriyip hamur yumuşayınca un ilave etmeye devam edin. Ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur olduğunda, düz bir zeminde açarak şekil verin. Eğer üzerine marmelat felan sürecekseniz parmağınızla ortasına bastırıp çukur yapın. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirin.

Ben üzerine hazır paketlerde satılan toz, meyveli sos karışımlarından 1 tatlı kaşığını 3 çorba kaşığı sütle pişirip, soğuttuktan sonra kurabiyelerin üzerine sürdüm. Dilerseniz siz reçel veya marmelat kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. kuzecim hayırlı olsun.hepsi çok güzel.özellikle keçelerden bende şimdiden siparişimi vereyim:) Kendi çizimlerinden de görmek istiyorum burada.yenilerini bekliyorum sabırsızlıkla.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :)ayağını sürüyerek gelmişsindir inşallah :) ilk yorum senden geldi.

    YanıtlaSil
  3. harika çizimler! hep söylüyorum sadece yan tarafta durmaları yetmez gönder bi yerlere keşfetsinler seni!!!

    YanıtlaSil
  4. çizimler gercekten güzel olmuş keşke stilistlik falan düşünseydin.. bu kadar ii cizim yaptıgını görmek beni şaşırttı acıkcası. bunu degerlendirmelisin. Tarık Yanaz

    YanıtlaSil
  5. Tarifleriniz pastane ürünü gibi, hepsi çok şık olmuş maşallah :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma