Bu yazının böyle efkar kokmasının sebebi kulağımda çalan şu şarkı. Filmi de yakında izleyeceğim.
Evet şarkıyı değiştirip geçiyorum tatlıma. Birkaç gün önce yaptığım tatlım çok nefis oldu, tavsiye ederim denemenizi.
Ben üzerine limonlu jöle kullandım ama olmazsa olmaz değil. Siz limonlu veya portakallı, hatta narlı pelte yapıp kullanabilirsiniz.
Kuru Meyveli ve Jöleli Puding
Malzemeler
500 ml süt
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay brd. tozşeker
2 yemek kaşığı karışık kuru meyve şekerlemesi (Carrefour'da kuru meyve, taze baharat bölümünde minik doğranmış hazır paketler var. Ben onlardan kullandım)
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım mandalina kabuğu rendesi
Yarım paket limonlu jöle
Yeteri kadar sıcak su
Yapılışı
- Bir tencereye süt, un, nişasta ve tozşekeri koyup çırpıcı ile iyice çırpın. Ocağın altını açın, kaynayıp iyice koyulaşana dek pişirin.
- İçine meyveleri ve limon-mandalina kabuklarını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
- Pudingler soğurken jöleyi paketinde anlatıldığı şekilde hazırlayın.
- İyice soğuyan pudinglerin üzerine 2-3 yemek kaşığı ekleyin. Bu aşamada pudinglerin üzerine direkt kaptan dökmeyin, çünkü döküldüğü yerde delik açıp pudinglerin görüntüsünü bozabilir.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
hmm nefis görünüyor adaşım bu puding :) bir dönem çok kullanıyordum :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilyaş ile ilgili de ben de usul usul geliyorum peşinden şimdi 27 bide bakmışım 30 olmuşum :) :)
Çooook çabuk geçiyor zaman. uğradığın için teşekkürler.
Silellerıne sağlık tarıfte sunumda 10 numara denız daha yolun cok basındasın dusunmek ıcın.Bence hısettığın yaştasın her zaman yıllar sadece tecrubelerımızı arttırır nazım hıkmet ne demıs ınsanı olgunlaştıran yaşı değıl yaşadıklarıdır
YanıtlaSilEvet öyle ama beden yaşlanıyor istemesen de. Zormuş bu işler :) Teşekkürler yorumun için.
SilBöyle pratik , yapabileceğim tatlılara rastlayıonca moralim düzeliyor. :)) Kuru mryve şekerlemesi derken kuru meyvenin kendi değil mi? Anlatamadım ya evde kuru kayısı, dut, incir var onlar olur mu acaba, yoksa şekerleme ayrı bir şey mi? Eline sağlık biraz sonra deneyeceğim galiba. :)
YanıtlaSilGeç yanıtım için kusura bakmayın. Benim kullandığım meyve kurusu http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/06/kuru-meyveli-kek-tarifi-3-kuru-meyve.jpg bunlardandı. Daha çok turunçgil ve tropik meyvelerden oluşan bir harmandı. Kuru kayısı, dut ve incirle de olur ama limon ve portakal kabuklarının verdiği tatdan farklı olur.
SilGerçekten de çok çabuk geçiyor zaman hangi ara 20 ler bitti anlamadım ama 30 larısa çok sevdim hatta :) tatlı tam bana göre ellerine sağlık
YanıtlaSilYaa ben de severim umarım :)
Sil