Dün hazırladığım ve fotoğraflarını çektiğim tatlım için biraz yoruldum. Yaman bir çelişki aslında yorulmamın sebebi :) Tatlı profiterol olduğu için ve onun hamurunu hazırlamak yorucu olduğu için markette hazır satılan pişmiş hamurlardan almaya, sabah erkenden Kadıköy Nautilus'a gittim. Otobüs minibüs derken yoruldum biraz. Evde yapmaya kalkmış olsaydım da böyle yorulacaktım zaten. Ama en azından hava almış oldum diyip kendimi avutuyorum :)
Hamuru evde hazırlamak istemeyişimin bir diğer nedeni de pişerken ve piştikten sonra oluşan yumurta kokusu. Şu (Choux) hamuru hazırlamayı bu yüzden sevmiyorum.
Bu sene hiç kabak tatlısı yemedim bu yüzden kabaklı birşeyler istiyordu canım. Ama kabakları alınca elim sırf klasik tatlısını yapmaya gitmedi. Düşünüp taşınıp profiterol yapmaya karar verdim. Alışılmışın dışında, hem görüntü hem tat açısından çok güzel bir tatlı çıktı ortaya. Denemenizi tavsiye ederim cidden.
Balkabaklı Profiterol
Malzemeler
30 adet pişmiş profiterol hamuru
2 dilim balkabağı
3 yemek kaşığı un
1 su brd. tozşeker
Çay kaşığının ucuyla tarçın
1 paket krem şanti
1 çay brd. süt
Üzeri için; 20 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı süt
Yapılışı
- Öncelikle soyulmuş ve küçük parçalara kesilmiş kabakları suda pişirin. Pişen kabakların suyunu süzüp blender ile püre haline getirin. Tozşekeri, unu ve tarçını ekleyip tekrar blenderdan geçirin ve tencerede birkaç dk karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
- Profiterol hamurlarını isterseniz tepelerini keserek, isterseniz kremaları içine sıkarak kullanabilirsiniz. Eğer keserek kullanacaksanız hepsini kesin ve hazır bulundurun. Önce kabak püresi, sonra krem şanti sıkarak bütün hamurları doldurun.
- Benmaride çikolatayı eritin. Sütü ekleyip iyice karıştırın. Hamurların üzerini bu çikolatayla süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Bir önceki denememde hamurların tepesini çikolataya batırmıştım ve çikolata fazla olduğu için kabağı bastırmıştı. Bu sefer üzerlerine çok az sıkarak süsledim ve kabak ve krem şantinin tadı daha çok ortaya çıktı. Bu şekli benim daha çok hoşuma gitti.
- Krem şanti kabağın yoğun tadını çok iyi dengelediği için bana göre kesinlikle kullanılmalı.
- Şu (Choux) hamurunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Hamur için tariflerine güvendiğim biri olan Cenk'in tarifini burada bulabilirsiniz.
Görüşmek üzere.
Sevgiler.
resimler çok hoşuma gitti hiç kolay olan bir şey yok aslında hep emek istıyor, sonucunda ortaya boyle güzellıkler çıkıyor hamur hazır da olsa fikir senin ellerıne sağlık canım nefis görüntü var şu an karşımda,sevgiler...
YanıtlaSilDoğru diyorsun, herşey emek istiyor. Teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim.
SilHazır hamur omasına rağmen ne kadar emek vermişsin. İşte ancak insan bu işi çok severse oluyor bunlar. Yoksa sevmesen otobüs, minübüs katlanamazdın. Ama sonucun mükemmel olduğu da gözüküyor. Her zaman olduğu gibi görüntüler de mükemmel. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEh sevdiğin birşeyi yapabilmek emek istiyor gerçekten. Teşekkür ederim uğradığınız için.
SilSevgili Deniz eline sağlık çok güzel görünüyorlar eminim tadı da görselleri kadar güzeldir.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Heidi.
SilOldukça farklı buldum ama bir o kadar da beğendim. Bi kere fikir güzel zaten, yani balkabağını kullanmak :) Kutlarım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Teşekkürler :) Değişiklik oldu :))
SilHem profiterol hemde balkabağı nefis olmuş ellerine sağlık. Fotoğraflarına yine çok keyifle baktım emeklerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilElinize sağlık inanın bunu yapmayı daha önce düşünmüştüm ve fırsat olmamıştı çok güzel olmuşlar sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Yenilikleri siz de seviyorsunuz anlaşılan :) Sevgiler.
SilDenizcim merhabalar,
YanıtlaSilBloglar arası dolaşırken sitene rastladım. Balkabaklı tariflerine bayıldım.
Ben de bakkabağını farklı şekillerde kullanmayı seviyorum. Seni izlemeye alıyorum.
Ellerine sağlık, sevgiler...Pırıl.
Merhaba Pırıl. Beğenmene sevindim. Teşekkürler uğradığın için, sevgiler.
Silşahane bir fikir en kısa sürede denemeliyim kabak tatlısınıda çok severim :))
YanıtlaSilgörüntüde nefis ellerine sağlık.
Deniz'ciğim, zaten bu tatlıyı çok severim, bir de fotolar o kadar canlı ve güzel ki, olmadı bak şimdi gece gece, bir de açken :))
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor canım...
Ellerine sağlık.
Bu arada Nautilis'e bir aralar çok sık giderdim. Severim orayı, gerçi artık gidemiyorum tabi :))
Sevgiler canım...