27 Ağustos 2011 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Poğaçalar

Geçen haftasonu kuzenimin bizde kalması şerefine Pazar kahvaltısına yapıldı bu poğaçalar..
Bol sohbetli ve kahkahalı bir gecenin ardından, sabahın köründe inşaat gürültüsüne uyanıp, sinirler gerilip uyku tutmayınca yapıldı. Gergin bir sabahın ardından yine bol sohbetli ve kahkahalı bir kahvaltıda tüketildi..





Dereotlu ve Peynirli Poğaçalar
Malzemeler
1 su brd. ılık süt
Yarım çay brd. sıvıyağ
50 gr margarin
2 yumurta (birinin sarısı üste)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su brd. kepekli un
2 su brd. un (ayrıca 1-1.5 su brd. kadar un)
İnce kıyılmış dereotu
Rendelenmiş kaşar peyniri (ve kelle peyniri)
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
Yapılışı: Büyük bir karıştırma kabında unlar ve tuz karıştırılır. Ayrı bir kasede ılık süt, kuru maya, tozşeker ve sıvıyağ karıştırılıp, maya kabarana kadar bekletilir. Mayalı karışım hazır olduğunda unun üzerine dökülür. Yumurtalardan biri, diğerinin beyazı, ince kıyılmış dereotu ve yumuşamış margarin de eklenip iyice karıştırılır. Hamur yapışkan olacağı için yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklenir ve yoğurulur. Üzerine temiz bir bez kapatılıp kabarması için 30-45dk bekletilir. Hamur unlu bir zemine alınıp eşit parçalar kesilir. Her bir parça yuvarlanıp içine rendelenmiş peynir karışımından koyulur ve kapatılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sürülüp susam, çörekotu, haşhaş vb. malzemelerle süslenip önceden ısıtılmış 150-200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma