12 Ağustos 2011 Cuma

Çikolata Manyağı Kekler

Başlığım ve tarifim o kadar uyumlu ki az sonra anlayacaksınız neden öyle dediğimi. Bu kekleri geçen pazar günü yaptım. Doğum günüm için. İçinde 3 çeşit çikolata var. Fındık ve fındıklı çikolata var. Şimdiye kadar yaptığım en güzel keklerdi -yaptıklarım gerçekten güzel olduğunda pek mütevazı olamıyorum :) Hoşgörülebilir herhalde?



3 Çikolatalı Minik Kekler
Malzemeler
2 yumurta
1 çay brd. tozşeker
100 gr yumuşak margarin
Yarım su brd. süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su brd. sade kek unu
Yarım paket toz vanilya
2 çorba kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
40 gr "bütün fındıklı" çikolata (veya kardeşim biz fındığı da çikolatayı da ayrı katmak istiyoruz derseniz bir avuç fındık ve 40 gr çikolata ;) )
Beyaz sade çikolata

Yapılışı: Bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozu iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta ile tozşeker çırpılır ve yumuşamış olan margarin eklenir. Mikser ile iyice çırpılıp, süt ve çikolatalı fındık ezmesi eklenip iyice karıştıktan sonra, unlu karışım yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir ve karıştırılır. Son olarak "bütün fındıklı" çikolata, bıçakla küçük parçalara kesilip eklenir. Bir kaşıkla yavaşça karıştırıldıktan sonra karışım küçük kalıplara dökülür. Her bir kalıbın üzerine beyaz çikolata parçaları koyulur ve hafifçe hamurun içine bastırılır.
180-200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Biz bu keklere doyamadık en kısa zamanda tekrar yapacağız :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma