8 Temmuz 2012 Pazar

Bilekliklerim..

İzindeyken yaptığım bilekliklerim bunlar. Kahve karıştırma çubuklarından yaptım. Daha önce Pinterest'te rastlamıştım benzerlerine. Burada da dondurma çubuklarıyla yapılmış olanları bulabilirsiniz. Ben hem akrilik boya hem de oje kullandım bunlar için. Gülleri ve ejderhaları oje ile yaptım aşağıda göreceğiniz alet ile.

Bu bilekliği de ben yaptım. Birkaç çeşit materyali biraraya getirerek oluşturdum. Ördüğüm süet ipler, 3 parça deri ip, ahşap boncukları geçirdiğim bir deri parçası ve yine örülmüş deri ipi tek bir bileklikte birleştirdim ve sonuç bu oldu. Onu ayrı seviyorum diğerlerinden :)

Kahve çubuklarıyla yaptıklarım ise ayrıntılı olarak şu şekilde yapıldı.. 
 1- Önce çubukları içinde sıcak su olan bir kapta 1-2 saat bekletiyoruz. Çubuklarımız iyice suyu çekip yumuşayacaklar.
2- Yumuşayan çubukları yavaşça elimizle bükerek test ediyoruz. Eğer zorlanmadan şekil alabiliyorlarsa bir su bardağının içine fotoğraftaki gibi yerleştiriyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.Bükülmekte zorlanıyorsa bir süre daha suda bekletmelisiniz.
3- Çubuklarımız tamamen kuruduğunda akrilik boya veya oje ile bir kat veya yeterli değilse 2 kat boyuyoruz.
4- Uygun bir yerde tekar kurumaya bırakıyoruz. 
Çubuklar iyice kuruduktan sonra üzerine istediğiniz şekilleri çizebilir veya dilediğiniz renklere boyayarak şekillendirebilirsiniz. Orası sizin hayal gücünüze kalmış. 
Ben gülleri ve ejderhaları alt resimdeki alet ile yaptım. Limango'dan almıştım zamanında ve çok seviyorum onu. Metal plaka üzerindeki istediğiniz şeklin üzerine oje sürüyorsunuz. Sonra aşağıda gördüğünüz pembe aletin spatula kısmıyla fazla ojeyi alıyorsunuz. Yine aynı aletin silikon olan ucunu şekle bastırıyorsunuz ve tırnağınıza (veya burada olduğu gibi çubuklarımıza) hafifçe bastırarak yerleştiriyoruz. Kullanımı kolay ve zevkli bir alet. Bir dönem tırnaklarımı hergün değişik şekillerle süslüyordum :))
Bilekliklerimizin son aşaması ise uçlarını delip zincir ve diğer aparatları geçirmek. Bunlar için de metal halkalar, açma-kapama aparatları ve zincirlere ihtiyacınız olacak. Uçlarını delme aşamasında biraz dikkatli davranmak ve çok uçtan delmemek gerekiyor, yoksa en ufak bir zorlanmada çubuk kırılabilir. Deliği açarken de çubukta çatlamalar olabiliyor. Çubuklar ne kadar kalınsa o kadar iyi aslında. Sivri uçlu bir alet delmek için yeterli olacaktır. 
Kolay gelsin :))




9 yorum:

  1. aaaaaa kahve çubuklarıyla olan ne kadar yaratıcı ve güzel aklına ve ellerine sağlık :)) çook beğendim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) beğenmene sevindim.

    YanıtlaSil
  3. selam cok yaratıcı bir fikir
    bir onceki posttaki istiridye mantarını bende cok severim ama sandvic hiç yapmamıstım :)
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) mantarın hemen her türlüsünü severim. Böyle de çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.

      Sil
  4. Çok hoş ve değişik zaman geçirmekse amaç insan buluyor bir şeyler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mutlaka birşeyler buluyor insan :)

      Sil
  5. çok hoşlar kız kardeşimle deneyebiliriz bunlardan:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuşlar. Blogunuza da bayıldım. Yeni keşfettiğime üzüldüm :( Takipçiniz oldum artık bol bol gezinirim. Tabi ki bana da beklerim http://ahouseofonesown-monicalivas.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma