19 Şubat 2012 Pazar

Vitamin Bombası: Elma, Muz ve Ispanaklı Püre

Her ne kadar başta püre yapmış olsak da biz bu vitamin bombasını içecek olarak tükettik. Kahvaltımıza renk ve tat kattık. Hem rengi, hem tadı, hem de faydalarıyla gönlümü fethetti. Ayrıca müthiş bir vitamin deposu. Elma, muz ve ıspanakta bulunan demir, fosfor, C vitamini ve B vitaminleri açısından gerçekten bomba gibi bir içecek. Verdiği enerji ve dinçlik de cabası. Şu hava durumu açısından bir tuhaf geçen aylarda bizi zinde tutacak, soğuk algınlığına ve yorgunluğa karşı koruyacak bir karışım. Tek sorunumuz her ne kadar su açısından zengin meyveler olsa da içerdikleri lifler sayesinde biraz katı olan bir içecek. Ama çözümü kolay. Taze sıkılmış elma suyu veya hazır meyve sularıyla bunu halledebiliriz. Ancak içeceğimizin doğallığını kaybetmemesi için bir miktar su veya taze sıkılmış elma suyu ekleyerek smoothie olarak da tüketmemiz daha iyi olur.
Fotoğraflarımı meyve suyunu eklemeden çektiğim için bu püre hali oluyor. İsterseniz püre halinde de tüketebilirsiniz ki öyle de harika oluyor.





Elma, Muz ve Ispanaklı İçecek (ya da Smoothie)
Malzemeler
2 adet elma
2 adet muz
8-10 yaprak ıspanak
1 su brd. su veya taze sıkılmış elma suyu

Yapılışı: Öncelikle eğer taze sıkılmış elma suyu kullanacaksanız katı meyve sıkacağınız ile 1 su brd. gelecek şekilde elma suyu hazırlayın. Eğer kullanmayacaksanız şöyle devam edelim: Elmaları ister kabuklu (ki C vitamini asıl kabukta ve kabuğa yakın kısımda bulunur) ister çok ince şekilde kabukları soyulmuş olarak dörde kesin. Çekirdekli kısımları ayırıp 2-3 parça kesin. Muzları soyup 5-6 parçaya kesin. Meyveleri ve ıspanakları blender kabınıza alın. Benim gibi el blenderı kullanacaksanız blender kabınıza meyvelerin yarısını doldurun. Hiçbir pütür kalmayacak şekilde püre yapın. Hepsi püre olduktan sonra  üzerine 1 su brd. suyu/ elma suyunu ekleyip son bir kez çalıştırın blenderınızı. Hepsi iyice karışınca bardaklara doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. canım ellerıne sağlık ben bunu kızıma yapayım bakalım begenecek mı sevgıler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Umarım beğenir kızınız çünkü çok vitaminli, çok faydalı.

    YanıtlaSil
  3. Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel istersen ben henüz yeniyim...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık tam bir vitamin bombası olmuş :)
    Takipteyim :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma