Mantarlı Beşamel Soslu Tavuk Göğsü
Malzemeler (4 kişilik)
1 veya 2 parça tavuk göğüs eti (ben 1 kullandım, ama 2 daha iyi olacaktır)
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı un
Beşamel Sos için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 su brd. süt
Tuz, karabiber
Mantar Sos için
10-12 adet iri kültür mantarı (ben kestane ve istiridye mantarı kullandım)
1 küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı
- Tavuk göğsünü 2-3 lokmalık parçalara kesin. Üzerlerine çok az tuz ve karabiber serpiştirip unlayın. 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup yapışmaz tavada, yüksek ayarda, her iki tarafını da 1'er dk olacak şekilde pişirin. Derin bir borcamın içine yerleştirin.
- Mantarları temizleyin, doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tereyağ eritilmiş tavada 1-2 dk kavurun. Mantarlar, ezilmiş sarımsak, az tuz ve karabiber ilave edip, aynı tavada sularını salıp çekene dek kavurun. Fırın kabındaki tavuğun üzerine yayın.
- Aynı tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyup eritin. Unu da koyun ve kavurun. Süt, karabiber ve az tuz ilave edip kıvam alana dek pişirin.
- Pişen sosu mantarların üzerine dökün. Mantarları kaşıkla 3-4 defa, hafifçe alt-üst ederek karıştırın ve sosun aşağılara da ulaşmasını sağlayın.
- 200 derecede ısınmış fırına verip üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Beşamel sosun yakışmayacağı bir yemek düşünemiyorum ama senin yazı ve fotograflardan bir kalori hesabı yapayım dedim çok yüksek çıktı. Ama lezzetli olan neyin kalorisi düşük ki zaten. :( Ellerine sağlık muhteşem.
YanıtlaSil:)) Kalori hesabına ben de başlamalıyım^^
Sil