6 Şubat 2017 Pazartesi

Tavada Hindistan Cevizli Kurabiye

Poğaçadan-börekten artan fazla yumurta aklarını genellikle hindistan cevizli kurabiye yaparak değerlendiriyorum. Buzlukta her daim iki-üç yumurta akım olduğu için evden hindistan cevizini de eksik etmiyoruz. Burada ve burada önceki tariflerimi görebilirsiniz. Geçenlerde fırını açmaya üşendiğim bir gün tavada da neden olmasın diyerek bir denemeye giriştim. Fırında pişirdiğim versiyona oranla oldukça güzel ve basit bir yöntem oldu. Fırını olmayanlar için, benim gibi üşenenler için gayet basit ve günü kurtaran bir kurabiye tarifi.
Tavada Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler
100 gr hindistan cevizi
1/2 çay brd. tozşeker
1/2 su brd. dövülmüş ceviz
1 yumurta akı


Yapılışı
  • Tüm malzemeleri tavaya alın. Tahta bir kaşıkla veya silikon bir spatula ile hafif ezerek iyice karıştırın.
  • Ocağın altını kısık ateşte yakın ve 5 dk boyunca karıştırarak karışımı pişirin.
  •  Karışım hala nemli iken ocaktan alın. Ilıması için bir kenarda bekletin.
  • Ilıyan karışımdan birer çay kaşığı alarak elinizde yuvarlayıp servis tabağına dizin. Üzerine benmaride veya mikrodalgada eritilmiş çikolata gezdirin. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. Kapalı bir kutuda, serin bir ortamda 5 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.


Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma