Daha önce bir blogda gördüğüm tarif geldi aklıma ama hangi blogdu maalesef hatırlayamıyorum:( Mozaik pasta içerisine kuru incir, kuru kayısı vs. ekleyerek yapılmıştı ve benim de çok hoşuma gitmişti. Muhtemelen "Çok güzel. Kesinlikle deneyeceğim" diye yorum yapmışımdır :) Ama maalesef, telefonumda tuttuğum notlarımı, telefon değişimi sebebiyle kaybettiğimden (inanın lütfen, o numaranızı kaydetmeyip, 'aaa telefonum bozulmuştu, tüm numaralar gitti canım yaa' yalanı atanlardan değilim^^) denenecekler listem kayboldu. O yüzden o arkadaşa isim veremeden teşekkür ediyorum. Kesinlikle mozaik pastanın bu hali çok daha leziz.
Ben sanırım biraz cimri davrandım kuru meyve konusunda. Dilimleyince hiç de öyle görünmedi incirler, kayısılar :( Oysa çok özenmiştim.
Ama lezzet önemli değil mi asıl? Şahaneydi ;)
Kuru Meyveli Mozaik Pasta
Malzemeler
1,5 paket pötibör bisküvi
3 yemek kaşığı kakao
1 su brd. süt
100 gr tereyağı/margarin
1 su brd. tozşeker
3-4 adet kuru incir
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru hurma
80 gr bitter çikolata
Yapılışı
- Bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde bir kaba kırın.
- Küçük bir tencerede yağı eritin. Kakaoyu ekleyip iyice çırpın. Tozşeker ve sütü de ekleyin karıştırın. Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın.
- Tüm kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Bisküvilere ekleyin.
- Hafif ılık olan kakaolu karışımı da ekleyip, bisküvileri çok fazla ezmemeye özen göstererek karıştırın.
- Streç film kaplı kalıba döküp hafif bastırarak düzleştirin. Üstünü de kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalıptan çıkardığınız soğuk pastanın üzerine yavaşça döküp yayın. Çikolata donduğunda dilimleyip servis edebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
benim de böyle bir tarifim var , gerçekten kuru meyveler tatlıyı daha da tatlı yapıyor, elinize sağlık Deniz..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap. Gerçekten çok yakıştı kuru meyveler. Daha önce hiç denememiştim bu şekilde.
Silellerinize sağlık bu benmari usulu eritmeyi çok zorlanarak yapıyorum:(
YanıtlaSilTeşekkürler siyahkuğu.
SilEvde su ısıtıcısı veya çay makinesi kullanıyorsanız içine biraz su koyun kaynatın. Kapak kısmına uyacak bir kaseye çikolataları kırın. Kaseyi oturtun. Arada bir karıştırarak eritin. Benim bulduğum en kolay ve etkili yöntem bu oldu :) Ben çaycı kullanıyorum, o ısıyı sürekli dengede tuttuğu için sürekli buhar çıkarıyor, dolayısıyla daha hızlı eriyor.
en sevdiğim şey tatlıdır :) ellerine sağlık mis mis :)
YanıtlaSilBenim de öyle :) Uzak kalması çok zor :(
SilBugun yaptim mozaik pasta evde tum yukardaki kuru meyvelerde olmasina ragmen hic aklima gelmedi icine katmak zaten hicte dusunmedim bugune kadar iyiki paylasmissin..mutlaka en kisa zamanda meyveli deneyecegim..super gozukuyor afiyetler olsun..mutlu yeni yil olsun..sevgiler
YanıtlaSilBeğeneceğinizi düşünüyorum. İncirler çıtır çıtır dokunuyor dişe, çok hoş.
SilTeşekkürler uğradığınız için.
Size de iyi seneler, sevgiler.
oh şahane ben de denemeliyim deniz.
YanıtlaSilsenin paylaşımların hep şahane oluyo bu arada:)))
mutlu yıllar,sevgiler
Teşekkürler Havva. Beğeniyorsan ne mutlu bana.
SilMutlu yıllar size de. Sevgiler.
Ben uçuşan pamukçuk resmi bakmaya gelmiştim:)
YanıtlaSilPamukçuklar bir görünüp bir kayboluyorlar :) Güzel manzaralı bir yerde olsam çekicem de fotoğrafını, etrafım bina dolu :(
SilEller,,ine sağlık en sevdiğim klasik pastalardan biridir mozaik pasta kuru meyveli olması daha da lezzet katmıştır eminim sevgiler
YanıtlaSilYeni bir sürü tatlı, pasta tarifi arasında eskiler, klasikler unutuluyor. Ama arada bir yer vermek gerekiyor. Eski bir dostla karşılaşmış gibi oluyor insan :) Teşekkürler uğradığınız için.
Silİyi seneler. Sevgiler.