Hafta sonu olsa bile farklı geçmiyor gibi geliyor artık. Zaten göz açıp kapayıncaya kadar da bitiyor. Hiç yetmiyor bana günler bu ara. Sanırım zamanımı biraz daha verimli kullanmaya çalışmalıyım. Bir sosyal aktivite de edinirsem daha çok endorfinim olur belki. Maya gibi oturup saatlerce dizi, program izlediğim için şişeceğim iyice. Geçen sene spordu, zumbaydı, yüzmeydi derken iyi olmuştu benim için. Bu sene aktivite kısmı biraz açık kaldı. Bu kış boyunca yaptığım tek aktivite koltuğuma geçip kahkahalar, çığlıklar, alkışlar eşliğinde diziler, programlar izlemek oldu. Artık bu gidişe son verip canlanmam gerekiyor yani.
Bu aralar epeydir takipçisi olduğum bir blogun tariflerini deniyorum. Kendisini bir Kore yemeği tarifi ararken buldum ve büyük fanı oldum. Onun youtube videolarını izlemek bile ayrı keyif. Tarifleri anlatışı, aksanı, sevimliliği ve neşesi beni her videosunda gülümsetiyor. Kocaman gülümsemeyle ayrılıyorum sayfasından her seferinde. Ondan bir çok şey de öğrendim. İlerleyen günlerde denediğim diğer tariflerini de paylaşacağım ama öncelikle bu mısır ekmeğiyle başlamak istiyorum. Bildiğimiz mısır unuyla yapılan bir kek desem daha doğru olur. Çünkü biraz tatlı (ancak kekten daha az tatlı). Kore yemeklerinde ilgimi çeken en büyük şey hemen hemen her yemeklerine, bal veya şeker katmaları. Epey hissedilir derecede kullanıyorlar bazı yemeklerde. İşte bu mısır ekmeği de kek niyetine yenebilecek, misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif.
Mısır Unu Keki/ Kore Usulü Mısır Ekmeği / Oksusu-ppang
Malzemeler
2 cup mısır unu + 2 yemek kaşığı daha (orijinal tarifte 2 cup mısır unu kullanılıyor)
2 yemek kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 + 1/2 cup süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı / margarin
Yapılışı
- Kabartma tozu ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın. Biraz sulu bir karışım olacak (benim gözüme ilk hali biraz fazla sulu geldiği için 2 yemek kaşığı daha un ekledim). Bu karışımı tezgahta en az 20 dk dokunmadan bekletin (bu bekleme mısır ununun sütü biraz çekip şişmesine yardım edecek)
- Süre sonunda karışımı tekrar karıştırın.
- Kullanacağınız fırın kabının dibini ve kenarlarını tereyağı ile iyice yağlayın. Ben 14x14 iki kap kullandım.
- Son olarak (fırınlamadan hemen önce) kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Kabı tezgaha bir iki defa vurun ve 200 derecede ısınmış fırına verin.
- Kabarıp, kenarları ve üzeri hafif kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan ekmeğinizi ilk sıcağı geçtikten sonra, kabın kenarlarından bıçakla geçip kaptan çıkarın.
Görüşmek üzere,
İyi haftalar.
Ellerine sağlık... Harika görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silverdiğin siteyede baktım.baya enterasan şeyler var.detaylı inceleyip yapmak lazım.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇoğu tarif bizim buralarda bulamayacağımız malzemelerle olduğu için maalesef sınırlı tariflerini deneyebiliyorum. Ama sırf onu dinlemek bile keyifli. İlgini çekmesine sevindim.
SilTeşekkürler uğradığın için, sevgiler.
Ne güzel bize yakın tarifleri de varmış demek Korelilerin :) Elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Evet böyle bazı tarifleri var. Teşekkürler uğradığınız için. Sevgiler.
SilBayıldım çekimlerinize...Çok güzel... Sitenize de katıldım şimdi. Kahve yanına bekleriiiim :)
YanıtlaSilTeşekkürler, memnun oldum.
Silzamana yetişemiyorum ben ne zaman hafta başı ne zaman hafta sonu bu bakımdan hayatı iyi değerlendirmek gerek,sayende güzel bir blog öğrenmiş oldum teşekkürler her zaman ki gibi çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilKesinlikle öyle ama işte miskinleşince bir kere hiç bir şey yapamıyor insan. Blogu beğenmene sevindim. Uğradığın için teşekkürler.
SilBahsettiğin bloğu ben de inceleyeceğim.. Kekleri az şekerli sevdiğimden tam bana uyan bir tarif olmuş. dizi aktiviteni tebessüm ederek okudum.
YanıtlaSilAblam alıştı artık halime, duymazdan geliyor beni ama başkası duysa ne oluyor der herhalde :)
SilTeşekkürler uğradığınız için.
çok şık bir anlatım olmuş,seni izlemeye bayılıyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler, beğenmene sevindim :)
Sil