Büyüyüp çeşitli kitaplarla haşır neşir olduktan sonra yazmak da ilgi çekici geldi. Ama iki kelimeyi bir araya getirmek, hayal gücümü zorlayıp, yoğunlaşmak zor geldiği için pek de üstelemedim bu ilgiyi. Burada bloğumda yazacak bir şeyler bulmak bile bazen öyle zor oluyor ki, hikaye yazayım diye otursam hiç çıkamam işin içinden. Zaten bundan da eksik olayım değil mi :) Her bir şeye elimi atıyorum ama her biri de yarım yamalak kalıyor. Neyse, ben kalem işleriyle uğraşmayım, o konuda çok iyi olanları okuyarak devam edeyim işime, el becerilerinde ilerleteyim kendimi deyip hemencecik bitirdim hikayemi.
Geçenlerde aklıma karnabahar çorbası düştü. Ama bir türlü fırsat olmadı yapmaya. Ya ablamlara gittik yemeğe, ya da dışarıda yedim. En sonunda salı akşamı girdim mutfağa, sırf bu çorba için. Tarif araştırması yaparken de en çok bu fotoğraf ve tariften etkilendim. Genelde tarife sadık kalarak çok leziz bir çorba yaptım. Koskoca bir kaseyi devirdim o akşam.
Körili Karnabahar Çorbası
Malzemeler
Yarım baş karnabahar
1 küçük patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 cm genişliğinde zencefil dilimi
Yarım çay kaşığı köri
Kimyon, kişniş (isteğe göre)
2 cup tavuk suyu veya sebze suyu / yoksa kaynamış su
3 cup kaynamış su
Tuz
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
Yapılışı
- Orta boy bir tencerede yağı ısıtın. Ufak parçalara kesilmiş soğanı hafif kavurun.
- Zencefili ve sarımsağı soyup ince ince dilimleyin. Tencereye ekleyip karıştırın.
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın, patatesi soyup birkaç parçaya kesin ve tencereye koyup karıştırın.
- Tavuk suyunu ve 2 cup kadar kaynamış suyu ilave edin. Son olarak köri, kimyon, kişniş ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Karnabaharlar ve patatesler pişince el blenderı ile tane kalmayacak şekilde çekin. Bir iki tık tekrar kaynatıp altını kapatabilirsiniz.
- 2 dilim ekmeği minik karelere kesip 1 kaşık tereyağını erittiğiniz tavada rendelenmiş 1 diş sarımsak ile kızartın. Çorbalarınızın üzerine koyup servis edebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
Denizcim bu çorba harika görünüyor.En kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBeğenirsin umarım :) Sevgiler.
SilEllerine sağlık Denizcim, çorba nefis görünüyor.
YanıtlaSilKarnabaharı çok severim ama henüz çorbasını denemedim.
Kış bitmeden bi denemek lazım :)
Deneyin mutlaka, seveceğinizi düşünüyorum :)
Silkarnabaharı severim yaparım ama köri ve kişniş koymamıştım hiç bu şekilde de deneyeyim.ellerine sağlık afiyet bal olsun.
YanıtlaSilKöri ile de değişik oluyor. Köri seviyorsanız deneyin. Teşekkürler uğradığınız için :)
SilBence daha sık yazmalısın. Yazdıkça yazasın gelir. Hem gayet de güzel anlatımın var Denizcim. Karnabaharın kızartmasından başka haline tahammül edemiyorum ama çorbası da cazip geldi sanki :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilYa bir de ona sararsam :) Teşekkür ederim güzel sözlerin için. Bu çorbada açıkçası karnabahar pek anlaşılmıyor. Süzme mercimekten çok büyük bir farkı yok. Köri lezzet katıyor iyice.
SilNefis görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Sil