Zaten -kaç sene önceydi bilmiyorum(sanırım 1, burada, çok zaman geçmiş gibi hissettiğini vurguluyor yazar :P), sevgilim askere gidecek demiştim, gitmedi o sene, hala gidecek derken bu sene, tam da ortalık böyle karışıkken gidiyor :S gel de aklını koru...
Neyse, hayırlısı diyip bekleyeceğiz bakalım. İşte böyle bende durumlar. Aslında bugün buraya bir son zamanlarda postu çok iyi giderdi ama bu kişi daha fazla bekletmek istemiyorum. Buzdolabındaki kabaklarla göz göze geldiğimizde çok da fazla düşünmeden yaptım. İlk yaptığım akşam fotoğraflar pek iyi çıkmadı, ertesi gün tekrar çektim ama yoğurt yoktu. Buyurunuz burada bir yoğurtlu bir de yoğurtsuz fotoğrafı var :) Kesinlikle yoğurtlu yenmeli bu tarif. Ee kabak olunca zaten yoğurt olmalı yanında. Hele dereotluysa.. değil mi õ.Õ
Peki siz kabak saçalamasını biliyor musunuz? Annem çok yapardı. O da bol dereotlu olur ve sarımsaklı yoğurtla nefis olur. Lahana ve pırasadan da yapılır. Biliyorsunuz, biliyorsunuz da saçalama demiyorsunuzdur. mmmm nefis :) İyi, merak edin bakalım, bir gün de onu yapar koyarım.
Peki çok konuştum, tarife geçiyorum artık. Biliyorum hiç denemiyorsunuz da yaptıklarımı, abidik gubidik derdi babam böyle yemeklere. Size de abidik gubidik geliyor di mi, itiraf edin :) Neyse canım ben zaten fotoğraf çekmek için yapıyorum bunları, hıh!
Kabaklı Kiş
Malzemeler (4 adet 13-14 cmlik kalıp)
1 adet büyük boy kabak, soyulmuş, rendelenmiş
1 adet büyük boy soğan
2 yumurta
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2/3 çay brd. süt
İnce doğranmış taze veya kuru dereotu
Tuz, pulbiber
Hamur için
1,5 cup un
1/2 cup kepekli un
75 gr tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Servis için yoğurt
Yapılışı
- Öncelikle hamur için unları bir karıştırma kabına alın. Biraz tuz ekleyip karıştırın. Tereyağını küplere kesin ve ekleyin. Yoğurdu da ilave edip bir çatalla yağ parçalarını ezerek karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Yoğurdunuzun su oranına göre 1-2 kaşık un eklemesi yapmanız gerekebilir. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede yağı eritin. Soğanı ekleyip pişirin. Kabakları ekleyin 1-2 dk pişirin. Süt ve unu da ekleyip karıştırın.
- Pulbiber, tuz, beyaz peynir ve dereotunu ekleyip tekrar karıştırın. Birkaç dk daha pişirip ocaktan alın. Ilıması için bekletin.
- Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Kalıpları çok az margarinle yağlayın (benimki gibi teflonsa kalıplarınız gerekmeyebilir de, ben boşuna yağlamışım).
- Buzdolabındaki hamuru çıkarıp 4 parçaya bölün. ve her bir kalıba ellerinizle güzelce yayın.
- Her birine iç malzemeden doldurun ve fırına verin. Kişler kabarıp üzeri kızarana dek pişirin.
Görüşmek üzere.
Enfes görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgilerimle,
YanıtlaSilherseyın hayırlısı dıyelım tarıfde enfes tabıkı dereotsus kabak olurmu enfes duruyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilZaman zaman oluyor bana da... Sonbahar mevsimi de etkiliyor gerçekten...hep bahardır ya sebeb:) kiş çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAhh sevgili deniz;
YanıtlaSilben pek severim bu kabaklı kişi. Daha önce birkaç kez yapmıştım eşim de sevdi. Dereotu burada yok. Türkiye'de alıp dondurup ayıklayıp getiriyordum ama bu sefer ihmal etmişim. Artık yoğurtla idare edeceğiz gelene kadar.
Ben elimden geldiğince ve malzeme buldukça tariflerini deniyorum:):)
Böyle ufak kaplarım yok ama ben geniş tart kabına yapmıştım. İyi oldu aslında hatırladığım evde dolu kabak var, bugün bakalım belki zaman bulursam yaparım.Olmada yarına:)
Kocaman sevgiler
Ellerine sağlık:)