25 Haziran 2013 Salı

Nişastalı Kurabiye / Mar Adentro - İçimdeki Deniz

İki gündür kıvranıyorum bu tarifi vermek için. Sürekli yazıp yazıp siliyorum. Hiç keyfim olmadığı gibi keyif kaçırmak da istiyorum sanki bu aralar. Bu yazı için Tosya'daki bağdan, babamla küçükken yaptığımız kahvaltı öncesi keyiflerden bile bahsettim ama dediğim gibi yazıp yazıp sildim hep içime sinmediği için. Sonunda son günlerdeki ruh halimden bahsedeyim dedim.
Toplumsal olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerin bendeki etkisi sanırım ağır bir kaygı hali ve depresyon oldu. Zaten son yıllarda paranoyaklaşmış, herşeyden herkesten şüphelenir olmuştum, şimdi bu halim daha da ileriye gidip insanlardan nefret etmeye kadar götürdü işi. Haberlere tahammül edemediğim gibi, bazı şahısların ne sesini duymaya, ne yüzünü görmeye tahammülüm kaldı. Onlara maruz kaldığımda agresifleşip, sinirlendiğimi, ruh halimin değiştiğini, birkaç gün kendime gelemeyip, neşelenemediğimi fark ettim.
Bende her zaman insan sevgisi ve başkalarına karşı saygı ön planda olmuşken, şimdi her insanı sevemediğimi, hatta onlara karşı saygımın azaldığını farketmeye başladım. Sanırım artık içimde temiz hisler barındırmamaya başladım ki bunun sorumlusu olarak kendimi göremiyorum maalesef. Ve tahmin ediyorum ki bu olanlar tek benim başıma gelmiyordur. Dışarıda benim gibi hisseden binlerce insan olduğundan eminim neredeyse.
Başlıkta aslında bir filmin ismi var. Beğenerek izlediğim ve bende etki eden bir filmdi. Onu kullanmak istedim nedense.
Bu halimin çabucak geçmesini diliyorum ve bu tatsız konuyu artık kesip biraz da güzelliklerden bahsetmek istiyorum.
Geçen haftalarda yeğenimin sünnet düğünü için cümbür cemaat ailece Manyas'a gittik. Annem ve babam gelecek diye yapmıştım bu kurabiyeleri. Babam sabah erken kalkıp, kahvaltı hazır olana kadar çay ve bisküvi/ kurabiye tarzı şeyler yemeyi sever. O yüzden biz de o gelmeden böyle şeyleri hazır ederiz mutfaktaki masada.


Manyas'a geri döneyim, tüm aile tekrar toplanmış olmak güzel bir şey ama hiç yalan söyleyemeyeceğim bir o kadar da yorucu geçti. Hele benim gibi gürültüye katlanamayan bir insan için, o kadar çok çocukla bir eve sıkışıp kalmak çıldırtıcı idi. Ama neyse ki böyle günler kısa sürüyor (hala yukarıda bahsettiğim gibi agresif ve sinirli olduğum belli oluyordur sanırım şu olaydan bahsediş tarzımdan bile, fakat düzeltmeyeceğim). Ama güzel bir haftasonuydu diyebilirim tabii ki :)


 
Nişastalı Kurabiye
Malzemeler
1 su brd. nişasta
1 yumurta
125 gr margarin/ tereyağı
1 su brd. pudra şekeri
Aldığı kadar un (azar azar ekleyin)
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yapılışı
  • Yumurtayı ve ince dilimler halinde kesilmiş ve yumuşamış margarini/ tereyağı mikserle iyice çırpın.
  • Pudra şekeri, nişasta ve 1 çay brd. un ve kabartma tozunu karıştırıp  yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla karıştıra karıştıra birleştirin hamuru. (Cıvık hamura dokunmaktan nefret  ederim o yüzden ben bu yöntemi kullanıyorum)
  • Un ilaveleri yapa yapa ellerinizle yoğurarak yumuşacık ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dk (altları hafif pembeleşmeyene başlayana dek) pişirin.
 
Afiyet olsun.
 
Sevgiler.
 
 
  


19 yorum:

  1. Deniz'cim ellerine sağlık sunum da süper sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yalnız degilsin canim
    Hepimiz keyifsiziz
    Ellerine saglik tamda canim hu gun kurabiye istiyordu
    Hayirli gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler size de hayırlı günler.

      Sil
  3. Merhabalar canım,
    Ben de seninle aynı fikirdeyim ama hayata da bir yerden tutunmak lazım.....
    Hem kurabiyelerine hem de fotoğraflarına bayıldım. Ellerine sağlık canım. Bloğunu severek takip ediyorum ve izlemedeyim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kocaman sevgilerimi bıraktımmm...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim gerçekten.
      Hayat nehri durmuyor, akıp gidiyor zaten ne olursa olsun.
      Sevgiler size de.

      Sil
  4. Denizcim ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Eminim bu keyifsiz günleri en kısa zamanda aşıp refaha kavuşursun.Yine de yaradılanı yaradandan ötürü sevmeliyiz felsefesini benimsersek eğer hayata daha olumlu bakabileceğimizi düşünüyorum.Aile ne kadar da kalabalık olsa çoluk çocuk olsa da o mutlu ve karşılıksız sevginin olduğu ortamı dışarda bulmanın imkansız olduğunu sanırım sen de biliyorsundur.Ne olursa olsun her zaman kucak açan yine onlar olacak.Sevmenin ve sevilmenin kıymetini bilmek dileğiyle...Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun Şule abla. Ama insan bazen koyveriyor duygularını. Bu aralar bu hislerim çok yoğun. Görmezlikten gelemiyorum. Aile her zaman için önemli oldu bende ama belki de yalnız yaşamaktan kaynaklanıyor bilmiyorum, gürültüye ve şımarıklığa tahammül edemiyorum. Bu sebeple tüm aile birlikte olunca biraz zorlanıyorum her ne kadar her birini ayrı özlesem de :)
      Umarım çabuk geçer dediğin gibi. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Kurabiyeler için söze gerek yok nefis olduğu belli ama fotolar inanılmaz harika emeklerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Benim de son günlerdeki olaylar yüzünden canım çok sıkkın, hiç tadımız tuzumuz kalmadı. Umarım geçecek, ama gençlerimizinde bu arada çok eller havaya olmadığını gördük.
    Kurabiyeler ve çekimler müthiş,elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet psikolojimizi bozdu resmen yapılanlar (liderlerin yorumları ve yaptırdıklarından, yapacağım dediklerinden bahsediyorum). Neyse ki dediğiniz gibi o pek beğenmediğimiz 90lar gençliği ön ayak oldu bize. Şimdi haklarını teslim etmek lazım. Teşekkür ederim ziyaretinize ve yorumunuza.

      Sil
  7. denizcim geçmişler olsun,en kısa sürede atlatmanı diliyorum.Tariflerinden eksik bırakma bizleri

    YanıtlaSil
  8. bahsettin duyguların pekçoğunu bende yaşıyorum sevgili Deniz.Umarım iyi günler görürüz .Kurabiyeler harika görünüyor ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle Denizcim ne ruhen, ne bedenen kaldırıcak gücüm kalmadı artık bu bize yaşattıkları onca pisliği. Günlerdir bende post hazırlamaya çalışıyorum, yeniden canlamaya çalışıyorum, gelecek için hala umudumu yitirmemişken...
    Kurabiyeler nefis görünüyor canım, ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Hepimiz aynı durumdayız, çok keyifsiz...yazmaya çalışıyorum ama canım sıkkın işte...hayırlı günlerin olması dileklerimle...
    Ben de çok seviyorum bu kurabiyeyi, çok güzel oluyor, nefis görünüyor, fotoğraflar da süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ahh canım benim,bu son günlerdeki olaylardan sonra bazı insanların ne kadar bencil ve saçma sapan çocukça davrandıkları gördüm.
    Neysee daha fazla sinirlerimi bozmak istemiyorum.
    Canım harika br fotoğraf,ve kurabiyeler de nefis görünüyorLar.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Deniz'im Deniz'im, fotoğrafların sanat eseri gibi, bastır, takvim yap :) Çok şıklar... Nişastalı kurabiyeyi çok severim, hele minik minikse nefis, tek atımlık :)

    İçinde bulunduğum durumdan ötürü haber izlememeyi tercih ediyorum, yavrucağızımı üzücü şeylere mahkum etmek istemem :)

    Öperim. Gürültüsüz tatiller :)

    YanıtlaSil
  13. Deniz'ciğim, uzun zamandır blog gezemiyordum. Malum canım çok sıkkın. Bloğumu bile çok boşladım son zamanlarda. Bugün takip ettiğim blogları gezerken senin bloğunda epeyce güzel tarifler buldum. en çok ilgimi ekşili bulgur köftesi, bezelye ve fasulye salatası ve ıspanaklı krep çekti. Geçenlerde bezelye salatasını ben de yapmıştım ama içine fasulye koymak hiç aklıma gelmezdi. Ellerine sağlık canım. Krep her zaman yiyebileceğim bir yemektir. Özellikle çayın yanında.:)

    Dilerim ülkede de senin yemeklerin gibi lezzetli günlerimiz olur...
    Sevgiler gönderiyorum canım sana...

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma