19 Kasım 2010 Cuma

Çikolatalı Yıldız Kurabiye






Arifeydi, bayramın ilk günüydü, ikinci günüydü derken bitirdik tatili. Cumartesi -Pazar sayılmaz çünkü onlar zaten tatildi. Büyük bir aile olmamızdan dolayı, böyle büyük tatiller bizim için tüm aile biraraya gelmek demek oluyor. Eh tabi büyük bir aile demek de kalabalık ve karmaşa demek :) Ama güzel, neşeli bir karmaşa. Yapılamayanlar yapılıyor, hasretler gideriliyor, yeğenlere doyuluyor, anne elinden mantılar, börekler, baklavalar yeniyor. Hep de boğaza uğraşılıyor tabi ki :)))
Ben de bir araya dereye sıkıştırıp bir kurabiye patlatıverdim bugün. Herkes mantı için uğraşırken, ben tezgah üzerinde yana yakıla hamuru yoğurabileceğim bir boşluk aradım. En sonunda kendime bir yer açıp yukarıdaki kurabiyeleri yaptım. 4 tepsi kurabiye pişirdim. 4 tepsi dememe bakmayın ama benim tepsiler küçük. Bir de böyle ikisinin arasına çikolata sürünce azıcık kaldılar. Daha bir sürü hamurum kaldı ama ne yapacağımı bilmiyorum onunla. Ayvalı tart gibi felan bişeyler olur mu diye araştıracağım az sonra.
Hamurumu daha önceki bu tarifime göre yaptım. Benmari usulü çikolata eritip arasına ve üstüne sürdüm. Süsleyip servis ettim.

16 Kasım 2010 Salı

İyi Bayramlar

Herkesin kurban bayramı mübarek olsun. Daha nice bayramlara..
İşte geçen hafta yaptığım Fıstık Adam. O, pek sevimli olmayan bir yer fıstığı.  Fıstık ezmesi kavanozu görmüş galiba :)))
Kurs hocama hediye edildi kendisi. Baksın, bizim eğlenceli sınıfımızı hatırlasın diye.
İngilizce kursundaki ilk kurum bitti. Geçer miyim kalır mıyım bilmiyorum, henüz sınav olmadık. Ama çok eğlendik. Kurs dışında da görüşerek daha da eğlenceli zamanlar geçirmeye devam ediyoruz.
Bu arada çok güzel bir tatlı öğrendim. Yakın bir zamanda onu denemeyi düşünüyorum. Bakalım becerebilecek miyim :)



Tasarım:Sawako Kuronuma