18 Şubat 2016 Perşembe

Tahinli Çıtır Rulolar

Şu sıralar zihnim çok dolu. Gece gündüz, aynı şeyleri tekrar tekrar düşünüyorum. Bir sürü plan yapıp, bozuyorum kafamda. Önümde 'kesin' diyebileceğim bir sonuç olmadığı için bu tekrarlamalar devam ediyor. Kısacası şu sıralar Leyla gibi dolaşıyorum ortalıkta.
Zaman da geçiyor tabi bu sırada.. Hafta başında yayınlamak istediğim bir tarif vardı ama bugüne kadar zorladım şansımı. Boş vaktim de varken aradan çıkartmak istedim.
Yine denenecekler listeme eklediğim bir tarifle devam ediyorum. Farkettiyseniz listemi yavaş yavaş kısaltıyorum :) Gerçi benim listemin kısalma şansı yok bu kadar video, blog, Instagram hesabı arasında dolaştıkça^^ Yine ilk görüşte yapmalıyım dediğim bir tarif. Bu sefer Yasemin'in Mutfağından bloğundan, Tahinli Çıtır Rulolar.
Son zamanlarda tahine ilgim büyük. Her pişirdiğim kabak tatlısına eklemeyle başlayıp, bu çıtır ruloları yapmakla devam ettim, devamı da gelecek gibi.
Benim yaptıklarım pek de Yasemin Hanım'ın yaptıkları gibi dolu dolu olmadı. Pintiyim ben cidden^^
Ama bahanelerim var! Birincisiii; tahin çok yağlı^^ , İkincisiiii; tahini çok sürersem pişerken akarlar diye korktum. Üçüncüsüüü; fazla şekerli olmasını istemediğim için şekeri de az kullandım. Dördüncüsüüü; cevizimiz azdı^^ Beşincisiiii de; ben cevizi çok dövmedim ondan da öyle görünüyor olabilirler. Altıncısııı; Yufkaları sararken yarı kısımda ikiye kestim ve daha ince rulolarım oldu.
Ama çok güzellerdi, herkes bayıldı. Çıtır çıtır oldukları için ben de kendime engel olamadım bol bol yedim. Tahin ve ceviz ikilisi muhteşemdi.
Bahanelerimi de sıraladıktan sonra ben bu tarifi nasıl yapmışım anlatayım.
Ben tozşeker yerine pudra şekeri kullandım. Tozşeker erimez de içeride cıyır cıyır kalır diye korktum. Bir de yufkaları daha ince sardım.
Tahinli Çıtır Rulolar
Malzemeler
12 adet baklava yufkası
1,5 su brd. dövülmüş ceviz
1 su brd. pudra şekeri
1 su brd. tahin

Yapılışı
  • Tahin, yufka ve pudra şekeri ayrı ayrı kaselere koyun.
  • Düz bir zemine 3 kat yufkayı serin.
  • Yufkalar çalışırken kaymasın diye her katın uçlarına fırça ile azıcık tahin sürün.
  • En üst kata 2-3 yemek kaşığı tahin serpin ve fırça ile yayın.
  • Pudra şekeri eleyin her tarafına.
  • Dövülmüş ceviz serpiştirin ve geniş uçtan başlayarak sarmaya başlayın.
  • Ortaya kadar sardıktan sonra yufkayı kesin. Kalan kısmı da aynı şekilde rulo yapın.
  • Her ruloyu 3 parmak genişlikte dilimlere kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış 180 derecede ruloların üzeri hafif kızarana dek pişirin.
İster ılık ılık, ister soğuyunca, yanında bir bardak çay veya bir fincan kahve ile mükemmeller.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Görüşmek üzere.
Sevgiler.

15 yorum:

  1. Tarifimi denediğiniz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harka bir tarifti. Teşekkürler paylaştığınız ve ulaşmamıza vesile olduğunuz için. Sevgiler.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık deniz,
    yine muhteşem sunum ve fotolar.insanın kalkıp hemen mutfağa gidesi geliyor.neyse ki baklava yufkası durup dururken mutfakta olmaz:)) şimdilik kurtardım:))ama aklımda derin yer etti,kayınvalidemin gününe yapayım ben bunu:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Havva. Denemeniz tavsiye ederim :) Sevgiler.

      Sil
  4. Merhabalar,
    Elinize sağlık. Tahinli şeyler ufff:))) tahinli gözleme, börek, çörek,....hepsi de harika...
    Ben de beklerim sizi lütfen sayfama, ziyarete gelirseniz sevinirim:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler uğradığınız için.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Görünce çok şaşırdım çünkü aynı ürünü yaptım hem de kaçıncı kez ve şu an önümde. Tek fark yufkalara erimiş tereyağ, tahin ve ceviz konuyor, pudra şekeri üzerine serpiliyor hatta bugün instegramda dapaylaşmıştım gerçekten enfes bir şey. Bu arada ben tarifi caferengigul.blogspot.com dan almıştım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İlhan Bey. Lezzetini bilen biri olarak yazmanıza sevindim.
      Fazla yağlı olmasın diye ben yağ sürmedim ayrıca. Teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  6. en son yorum yazdığım omletine kadar indim, ne güzel ne lezzetli tarifler eklemişsin, o browniden yapmak istiyorum. bu arada omlet tarifini birebir olmasa da yaklaşık yaptım bir kaç kez çok güzel oluyor. ellerine sağlık. bu çıtırları bir de çikolatalı görmüştüm ikisini de merak ediyorum doğrusu :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Denerseniz seveceğinizi düşünüyorum. Çıtır çıtır olması bağımlılık yapıyor diyebilirim :)
      Teşekkürler uğradığınız için, sevgiler.

      Sil
  7. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.
      Domates çorbasının bu kadar çok çeşidi olduğunu bilmiyordum.
      Öğrenmiş oldum sayenizde^^ Teşekkürler.

      Sil
  8. tahin aşığı olarak hala bu tarifi denemedim ben, fotoğrafını çekiyorum şimdi unutmamak için eline sağlıııkkk :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma