Haşhaşlı Şekerpare
Malzemeler
1 yumurta
150 gr margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı tozşeker
1,5 yemek kaşığı haşhaş tohumu (ben sarı haşhaş kullandım)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Üzerine sürmek için yumurta sarısıUn
Şerbeti için
2 su brd. su
1,5 su brd. tozşeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
- Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Altını kapatın, limon suyu damlatıp soğumaya bırakın.
- Yumurta, tozşeker ve yağı mikserle, yağ minik parçalara ayrılana dek çırpın.
- 1 su brd. un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek yumuşacık bir hamur olana dek yoğurun. (çok unlu, kuru bir hamur olmayacak)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu ölçüde hamurdan 17 parça çıktı.
- Şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, ceviz parçası veya fındık batırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
- Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp soğuyan şerbete atın. 10-15 sn.şerbette tutup servis tabağına dizin.
- Kalan şerbeti üzerlerine gezdirin.
2013, 2014 derken 2015 de geldi işte. Çooook çabuk geçti bu üç yıl benim için. Çok şükür kötü şeyler yaşamadık, umarım önümüzdeki günlerde de sağlığımız, huzurumuz yerinde olur. Tüm sevdiklerime, tüm blog arkadaşlarıma iyi bir yıl dilerim. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, kötülüklerin olmadığı yıllara..
Görüşmek üzere ❤
En sevdiğim tatlılardan birini yapmışsın, çok güzel oluyor tadı.
YanıtlaSilAğız tadıyla yiyeceğimiz bir çok güzel günlere, mutlu yıllar !
Teşekkürler Buket, size de mutlu yıllar.
Silhemen kalkıp yapıcağım ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, iyi seneler :)
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık. Mutlu yıllar.
YanıtlaSilSize de mutlu yıllar. Teşekkürler :)
SilBende bir Uşak gelini olduğum için haşhaşı görünce dayanamadım. Ellerinize sağlık. bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilBilmiyordum, oralarda haşhaş seviliyor demek. Teşekkürler uğradığınız için.
SilKış. Günlerinde tatlıyı daha bir arar oluyoruz maalesef :))
YanıtlaSilAfiyetler olsun
Mutlu yıllar sevgiler
Evet soğukta içini ısıtıyor insanın :) Hele şerbetliler :))
SilSize de mutlu yıllar.
çok severim ellerine sağlık mutlu seneler
YanıtlaSilTeşekkürler Aylin, iyi seneler.
SilÇok güzel bir tatlı olmuş, muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık...gerçekten insanın içini ısıtan sıcacık bir tatlı olmuş...mutlu ve sağlıklı bir yıl dileklerimle...
YanıtlaSilTeşekkürler uğradığın için :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık şekerpare enfes görünüyor. Bloğunuzu takibe aldım bende beklerim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Uğrayacağım mutlaka.
SilBen daha önce siyah haşhaşla yapmıştım çok lezzetliydi elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil