28 Nisan 2014 Pazartesi

Hindistancevizli Makaron

Merhabalar.
Epey ara verdim yine, elimde olmayan sebeplerden ötürü. Neyse ki bu cumartesi çok çalışıp arayı kapattım. Bir sürü yeni tarifim oldu. Bunlardan ilki çok çok beğendiğim ve çok basit bir kurabiye olan hindistancevizli makaronlar. Görüntüleri çok hoşuma gittiği için uzun zamandır denemeyi istediğim bir tarifti. Geçen haftalarda apartman toplantımız için hazırlamak istemiştim ama elektriklerin kesilmesiyle pişirme kısmında zorlandığımdan tam istediğim gibi olmamışlardı, hatta hafif yanmışlardı. O kızarmış tatla birlikte aslında benim çok hoşuma gitmişti ama görüntülerinden hoşlanmadığım için bu hafta yeniden, daha farklı bir tarifle denedim. İçi yumuşak, yemesi keyifli, çok lezzetli oldular. Ben tabi biraz süslü püslü olsunlar diye çilek sosu pişirdim üzerleri için. Bir de çikolata gezdirdim tamam oldu :) Hem tatları da böyle çok daha güzel oldu.




Çilek Soslu Hindistancevizli Makaronlar
Malzemeler (15 adet çıkıyor)
150 gr hindistancevizi
1 yumurta akı
1 küçük çay brd. tozşeker

Çilek sosu için
5 adet, minik doğranmış çilek
1 çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kadar su
1 tatlı kaşığı tozşeker

Üst süslemesi için eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı
  • Yumurta akı, tozşeker ve hindistancevizini derin bir kaseye alın ve tahta bir kaşıkla iyice birbirine karıştırın.


  • Kasenizin büyüklüğüne uygun olarak bir tencerede benmari kurun ve karışımınız hafif ısınana dek, 6-7 dk karıştırın.

  • Ellerinizi biraz ıslatın, karışımdan birer tatlı kaşığı alıp hafifçe sıkın avucunuzda. Şeklini verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dk, kızarmaya başlayana dek pişirin.

  • Pişen kurabiyelerin üzerine henüz sıcaklarken bir bıçak sapıyla veya başka bir aletle çukurlar yapın. Soğumaya bırakın.
  • Bu sırada doğranmış çilekleri  büyük bir cezveye alın, tozşekeri ekleyin, nişastayı da suyla karıştırıp çileklere ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Pişen sosu çatalla biraz ezin ve ılıdıktan sonra kurabiyelerin çukurlarına doldurun. Sos artacaktır, yiyin :) Daha azını yapmak çok zor çünkü.

  • En son dokunuş olarak da eritilmiş bitter çikolata gezdirin kurabiyelerinizin üzerine.
Afiyet olsun!

Görüşmek üzere..

15 yorum:

  1. Tuttum ben bu makaronları. Evde bir sürü hindistan cevizi var zaten muhakkak deneyeceğim.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum ben hindistancevizli macarona,hemde daha pratik.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yumurtayı çırpmadan hazırlanıyor. Daha pratik.

      Sil
  3. Ayy Denizcim bu harika bir tarif.Hem pratik Hem de bir o kadar şık görünüyor.Yazdım bir kenara mutlaka yapıcam,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bayılıryorum yaptıklarına ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  5. Ayyy nasıl çekti canım ne güzel bir atımlık ağza oh:) yapmalı bunu. hem de oldukça pratik yahu. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Hem basit yapimli hemde lezzetli bayilirim ben bunlara:)) afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. ben bunu denedim hemde misafirliğe giderken yapıpta götürdüm.çok şık bi şey oldu :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyip beğenmenize ve buraya yazmanıza sevindim :) Teşekkürler ziyaretiniz için.

      Sil
  8. Harika görünüyor :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma