Pazar günü yaptığım limonatayı paylaşmak istiyorum artık sizlerle. Limonatayı çok seviyorum ve başka meyveler de ekleyerek tatlandırmaktan hoşlanıyorum. Bu sefer nektarin kullandım. Limonun ekşisi ve aromatik yağı, nektarinin o güzelim kokusu ve tadıyla birleşince çok daha güzel oldu. Hem, nektarinin kabuğunun verdiği renk de harikaydı.
Nektarinli Limonata
Malzemeler
3 adet limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay brd. tozşeker
2 adet nektarin
1 su brd. su
3 su brd. içme suyu
Servis için buz ve limon dilimleri
Yapılışı
- Nektarinleri iyice yıkayın ve küçük dilimler halinde doğrayın. Rendelenmiş limon kabukları, 1 çay brd. tozşeker ve 1 su brd. su ile birlikte küçük bir soslukda 4-5 dk kaynatın. Nektarinleri bir kaşıkla hafif ezerek, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sürahiye alın.
- Limon suyunu ve içme suyunu da ekleyip tadına bakın. Şeker oranını bu aşamada dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Buz ve limon dilimleri ile servis edin.
Bu tarifi ve yazıyı Aynagöz bloğundan başka bir yerde okuyorsanız emek hırsızlarına prim veriyorsunuz demektir. Orijinal sayfa için aynagoz.blogspot.com.tr adresini ziyaret ediniz.
Afiyet olsun.
Görüşmek üzere.
Denizcim merhabalar,
YanıtlaSilAnlattığın benzer sorunları ben de yaşayan biriyim. Seni çok iyi anlıyorum. En çok beğenilen ve tık lanan tariflerim fotoğraflarım teker teker başka siteler tarafından alındı. Üstelik altta yazılan Lezzetli Sanatlar yazısını kimi kesmiş kimisi de kesmeden yayınlamış. Bi avukat arkadaştan yardım istedim ama kesin sonuç alamadı henüz. Emek hırsızlığı yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Hepsini Allah'a havale ettim.
Sana hayırlı Ramazanlar diliyorum, sevgiler... Pırıl.
Merhaba Pırıl,
SilÇok sinir bozucu bir şey gerçekten. Maalesef Türkiye'de blogcuların hakları korunmuyor. Allah'ından bulsun diyip geçiyorum ben de şimdilik.
Hayırlı Ramazanlar size de. Sevgiler.
nefis görünüyor, ellerine sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Siliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilMaalesef böyle bir sorun var ama çözüm yok :(
YanıtlaSilAma sen yinede güzel lezzetlerinden harika fotoğraflarından mahrum etme bizi.
Ellerine sağlık olsun.
Maalesef :(
SilTeşekkür ediyorum, beğenileriniz olmasa devam edemezdim.
benımde basıma geldı resımı alıp alta da bambaska bır tarıf yazmıs maıl attım kaldırdılar ama bas edılmıtor bır yasal ıslem getırmak lazımellerıne sağlık ferah bır lezzet sevgıler
YanıtlaSil:S baş edilmiyor gerçekten. Teşekkürler uğradığınız için.
SilEllerinize sağlık, bu sıcak yaz günlerinde ne güzel gider :)
YanıtlaSil:) Teşekkürler.
Silmaalesefff hepimizin yasadigi bir sorun, yazmis oldugum günlük yasantimla ilgili yazilarimi bile oldugu gibi kopyalayip kendi blogunda yayinlamislardi,google reklamlarina sikayet ettim, yorum biraktim yazilarimi kaldirsin diye yokkkk anacigim yok. umurlarinda degil,hirsiz-arsiz insan bunlar. Kul Hakkina girdiklerinden haberleri yok....Moralini bozma, limonata cok güzel gözüküyor,ellerine saglik
YanıtlaSilKurtulamayacağız gibi bunlardan. Alıntı yapsa veya kaynak belirtse ya da en azından hadi fotoğrafları çaldı kaynak belirtmeden, yazımı bari kaldırsa da yayınlasa.. Yani hiç bir şey diyemiyor insan artık. Teşekkürler uğradığınız için.
SilResimler enfes görünüyor, bu sicak günlerde serin serin iyi gider nektarinli limonata.
YanıtlaSilEllerinize saglik.
Kesinlikle tam bu havalar için :) Teşekkürler uğradığınız için.
SilMerhaba;
YanıtlaSilSıcak bir Cezayir gününde, yeni döndüğüm Türkiye tatilinde içtiğim harika serinlikte naneli limonatalara özlemim git gide büyürken bu tarifla karşılaşmak müthiş oldu. Buzdolabımda da henüz bir türlü yemeği başaramadığımız nektarinlerimiz varken üstelik. Öğlen tatilimde işten hemen eve koşup tarifi uyguladım. İçine biraz da nane koydum, buzlar ofise gelene kadar eriyeceği için kucağımda koca sürahiyle ofisin yolunu tuttum ve hemen minik buzdolabıma yerleştirdim. İçmek için beklerken bile içim içimi yedi durdu hadi artık diye diye:) Harika bir lezzet oldu bayıldım. Hemen anneme yazdım sende yap bak pek şahane oldu diye. Hem rengi de bir içim su, bayıldım. Heyecandan güzel fotoğraflar çekemedim ama olsun, artık bir dahakine...
Emek hırsızlığına gelince, anlamak mümkün değil, anlamaya da çalışmıyorum artık zaten. Onların beyni bi başka çalışıyor kanımca. Utanmak denen kelime artık o kadar yok ki hayatımızda. Ben fotoğraf bile paylaşsam altına kaynak dahi yazsam benim olmadığını bildiğimden dakikalarca vicdan azabı yaşıyorum kendi kendime. Sonra abartma diyorum telkin ediyorum kendimi. Ahh biri çıkar da ya neden koydun falan derse yerin dibine de girer bir daha çıkamam sanırım. Yazık şu içinde insanlık kalan halimize, hiç utanmak kalmadı gerçekten hiç, pek bir pişkin artık insanlar!
Kocaman sevgiler ve tarif için yeniden teşekkürler. Bu çöl sıcağında süper geldi!
Çok mutlu oldum deneyip beğenmenize. Naneyle birlikte çok daha ferah ve lezzetli olmuştur. Sıcaklarda insan sürekli bir şeyler içmek istiyor, hele alıştığımızdan da sıcaksa hava.. Oralarda sıcaklar kavuruyor olmalı.
SilDediğiniz gibi arsızlık ve utanmazlık artık diz boyu. İnsanlar nasıl olsa kim olduğum bilinmiyor diye sanal ortamda rahatça bu tür şeyler yapabiliyorlar. Ben de kaynak belirtmedikçe Facebook'ta olsun kendi bloğumda olsun başkalarının fotoğraflarını kullanmıyorum. Çünkü biliyorum verilen emeği ve kaynağından bahsederek paylaştığımızda, çeken kişinin ne kadar mutlu olacağını ve gururlanacağını. Keşke herkes bu şekilde düşünebilse..
Teşekkür ederim uğradığınız ve içten yorumunuz için. Sevgiler.
Hay allah üzüldüm, emek hırsızları her yerde var maalesef :( Ama soruna yaklaşımını tuttum (Aynı anda bir kaç yerde yazma düşüncesi) Geçmiş olsun, umarım bir daha yaşanmaz...
YanıtlaSilnefis görünüyor,deneyeceğim,emeğinize sağlık..
YanıtlaSil