21 Mart 2014 Cuma

Fındık Kremalı, Çikolatalı Kalpler

Aramızda fazla kilolarıyla mücadele eden, çoktan mücadeleyi bırakmış olan ya da benim fazla kilom yok, Allah vergisi iyi çalışan bir metabolizmam var diyen kaç kişi var?
Peki hamurişlerini çok seviyorum, yemeden duramıyorum diyenler?
Ahhh keşke yapabilsem de yesem diyenler?
Ya da benim gibi keşke yapamasaydım da yiyemeseydim diyenler :)) İşte bence asıl sorun bu. Yapabildiğim için (kesinlikle övünmüyorum burada) canımın her istediğini (abartmayalım-hemen hemen diyelim) yiyebilmem benim için büyük bir problem. Biliyorum sanki burada hava atıyormuşum gibi görünüyor ama öyle değil cidden. Üşenmediğim zamanlar -ki çok nadirdir konu yemek olunca, canım pizza istediyse gidip yapıyorum, ya da börek, ya da kek, kurabiye, pasta, puding, çeşit çeşit makarna vs. Bunun aslında iştahlı biri için ne kadar büyük bir problem olduğunu anlatabiliyor muyum? Hamurişi düşkünüsünüz ve canınız ne istiyorsa yapabiliyorsunuz. Çok sağlam bir irade gerekiyor böyle insanlara -ve ben kesinlikle sağlam iradeli bir insan değilim. Hele bir de 27 yaşındaysanız ama metabolizmanız 35 yaşındaki birininki gibi çalışıyorsa yandınız demektir.
Tamam belki yaptıklarının tamamını öyle bir oturuşta yiyen biri değilim ama yediği herşey gerçekten löp löp "yanak" olan biriyim :))
İşte bazen keşke mutfakla aram iyi olmasaydı, beceremeseydim yemek işlerini diyorum. Yapmaktan ve yemekten büyük keyif aldığım, çeşitli içlerle hazırladığım rulolardan birini paylaşacağım bugün de.



Fındık Kremalı, Çikolatalı Kalpler
Malzemeler
1 cup ılık süt
1/3 cup eritilmiş tereyağı / margarin
1/2 cup tozşeker
2 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
2,5-3 cup un
Tuz

İçine sürmek için
2 yemek kaşığı fındık kreması veya ezmesi
Damla çikolata
File badem

Üzerine
2 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
  • Ilık süt ve mayayı karıştırın ve 5 dk bekletin.
  • 2 cup unu, tozşeker ve bir çimdik tuzu karıştırın. Üzerine yumurtayı, erimiş tereyağını, mayalı sütü ve yumurtayı ekleyin.
  • Mikserin yoğurma ucu ile düşük devirde karıştırmaya başlayın.
  • Tüm malzeme karıştığında un eklemeleri yaparak ellerinizle yoğurmaya başlayın. Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur elde edene dek un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Üzerini bir bezle kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Süre sonunda hamuru birkaç yumruk darbesiyle söndürün ve toparlayın.
  •  Un serpilmiş düz bir alanda, merdane ile 3mm kalınlığında açın.
  • Önce fındık kremasını sürün hamura. Damla çikolataları ve badem parçalarını da serpiştirin.
  • Hamurun önce bir tarafını orta kısma kadar rulo yapın. Sonra diğer tarafı da rulo yapıp birleştirin. 2,5-3 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Her bir dilimin alt orta kısmını parmaklarınızla sıkarak hamura kalp şekli verin. En son elinizle hafifçe üzerlerine bastırarak şeklini düzgünleştirin.
  • 180 derecede, önceden ısınmış fırında pişirin.
  • Üzerinin sosu için tüm malzemeyi bir kasede mikserle çırpın.
  • Pişen ve ılıyan ruloların üzerlerine bir kaşıkla dökerek servis edebilirsiniz.
Ilık yenmesini tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

10 yorum:

  1. Bende bende, senin gibiyim:) Çok çabuk kilo aldığım gibi,çok da iştahlıyım ama arada diyetlerle idare ediyorum işte:)
    Çok ama çok iştah açıcı görünüyor canım:)
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de arada bir diyete başlıyorum ama çok sürdüremiyorum :(
      Teşekkürler uğradığın için.

      Sil
  2. benim de ine bugünlerde karnım kocaman oldu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen de karın şişiyor ya sinir oluyorum :S

      Sil
  3. Deniz'cim ellerine sağlık görüntü harika sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. pasta böreğe sunum da eklenince tadından yenmiyor :)
    bu şekil hamurdan kalplere ilk kez denk geldim..
    elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk gördüğümde hoşuma gitmişti bu şekil. Sevimli oluyor :)

      Sil
  5. of of sen yine neler yapmışsın Denizcim.Maşallah sana.Ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil