9 Ocak 2014 Perşembe

Kıymalı Garnitürlü Börek

Sonunda içimdeki yazmama isteğine(?) karşı koyup, fikrim değişmeden hızlıca tarifimi bırakıp kaçayım istiyorum. Yazmak istemeyişimin sebebi burayı sevmemem değil yanlış anlaşılmasın. Sadece son zamanlarda kendimi, özellikle fotoğraflarımda tekrarladığımı düşünmeye başladım. O yüzden yenilerini hazırlayana dek beklemek istiyordum. Ama önce elimdekileri kullanmam ve burayı da boş bırakmamam gerektiğini düşündüm.
Bir süredir içimde yemek dışında da bir şeyler paylaşma isteği var ama bir türlü kımıldayıp yeni bir şey üretemedim. Ama bu konudaki isteğim sürüyor :) Belki gelecek haftalarda bir kendin yap projesi hazırlayabilirim.
Gelelim bugün paylaşacağım tarife. Lezzetli ve doyurucu, üstelik hızlıca hazırlanabilecek bir börek. Çayın yanında misafirlere sunulabilecek bir aperatif.


Bundan basit bir börek yoktur ama yine de kabaca bir tarif vereceğim :)

Kıymalı Garnitürlü Börek
Malzemeler
Yufka
Kıyma
Garnitür
Tuz, pulbiber
1 yumurta (sarısı böreklere sürülecek)
1 çay brd. süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı
  • Kıyma tencereye konur ve suyunu çekene dek karıştırılarak pişirilir. Tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.
  • Garnitür de suyu süzülüp eklenir. Hafifçe karıştırılır.
  • Süt, sıvıyağ ve yumurta akı çırpılır.
  • Yufkalar üçgen kesilir ve iç malzemenin konulacağı kısım dışında sütlü karışım sürülür.
  • 1 yemek kaşığı iç malzeme koyulup kalın bir sigara böreği olacak şekilde sarılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Tüm yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.




Çok yakında, hoş bir tatlıyla görüşmek üzere ;)



3 yorum:

  1. mm nefis olduğu belli oluyor.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Deniz'ciğim, yeni paylaşımlarını da heyecanla bekliyoruz canım :)
    Börek enfes görünüyor. Pratik gerçekten de.
    Afiyet bal şeker olsun canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık güzel bir börek sevgiler...

    YanıtlaSil