Kakaolu kek yapmayı çok seviyorum. Kakao ve çikolata sayesinde kekin hem dokusu hem de yumuşaklığı bambaşka oluyor. O yüzden ne zaman acil kek yapmam gerekse elim kakaoya gidiyor.
Ancak pişen kekin tamamını bitirmemiz her zaman mümkün olmuyor. Genelde bozulana kadar masanın üzerinde kalıyorlar :S Ben de artık ikinci güne kalan dilimleri poşetleyip buzluğa kaldırmaya karar verdim. Böylece canım tatlı istediğinde kolayca hazırlayabileceğim kuplar yapabilirim.
İşte buzluğa kalkmış keklerimle yaptığım bir kup. Çok pratik ve kısa sürede hazırlanan çikolatalı musla beraber harika oldular.
Çikolatalı Muslu Kuplar
Malzemeler
Kakaolu kek dilimleri
Çikolatalı mus
Kekleri ıslatmak için vişne likörü (veya vişne suyu)
Vişne taneleri
Üzerine çikolata rendesi
Yapılışı
- Çikolatalı kekleri 1cm kalınlığında dilimleyip, bir kısmını kupların dibine yerleştirin.
- 1-2 kaşık vişne suyuyla ıslatın, vişne taneleri yerleştirin ve 1-2 kaşık mus yayıp tekrar kek yerleştirin.
- Kekleri ıslatın, vişne taneleri serpiştirin ve mus sıkıp üzerini çikolata rendesi ile süsleyin.
Görüşmek üzere..
Fikir süper, görüntü daha da süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbenimde kek dendiğinde nedense hemen aklıma kakaolu gelir:) tatlı hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti bu tarifin de :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..
Yaratıcı arkadaşım benim...
YanıtlaSilSüper bir fikirmiş...
Öpüyorum seni...