Sağlıklı Çıtır Krakerler 2
Malzemeler
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tam buğday unu (kullanmayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sarı haşhaş (mavi haşhaş da olur)
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı kavrulmuş ayçekirdeği
1 çimdik tuz
Yapılışı
- Yumurta akını derin bir kaseye alın, tuzu ilave edip tel çırpıcı ile hafif köpürene dek çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Yağlı kağıt (koroplast kullanıyorum, başka markalara yapışabilir) serili tepsiye kaşıkla dökün ve kaşığın tersiyle 5-6 cm çapında yayarak bir daire oluşturun. İnce olmasına özen gösterin, kalın yerler daha kurabiyemsi kalabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk (hafifçe kızarana dek) pişirin. Pişen krakerleri fırından çıkarın, 5-6 dk bekletin ve tekrar sıcak fırında 5 dk daha bekletin. Bu işlem daha çıtır olmalarını sağlayacak.
- Fırından çıkarıp soğutun ve kağıttan ayırın.
Ellerinize sağlık, deneyebilirim yakın zamanda :)
YanıtlaSilTeşekkürler! Beğenirsiniz umarım :)
SilÇok çok yararlı bir tarif olmuş. Özellikle gereksiz abur cuburların bol olduğu bir zamanlarda bence herkes kendi abur cuburunu bu şekilde yapsa keşke
YanıtlaSilEvet abur cubur için güzel bir alternatif. Yapılmayacak kadar zor ve masraflı bir şey de değil.
SilDenemek lazım.
YanıtlaSil:)
SilSüper bir diyet atıştırmalığı olmuş mutlaka çok da lezzetlidir ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Siliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilTeşekkürler.
YanıtlaSil