20 Kasım 2016 Pazar

Pazar Sabahına Fikir; Pastırmalı, Biberli Omlet / Frittata


İki hafta önce iş hayatıma belirsiz süre ile ara verdim. Şimdilik bir işsizim^^ Gönüllü işsizlerden.
Çalışmıyor olmanın en keyifli yanı evde olmak :D:D:D Evde olmak iyi hoş da, şimdiden her sabah kahvaltıda ne yesek sorusuna cevap aramaktan da sıkıldım. Aklımızın karıştığı sabahlarda imdadımıza yetişen en güzel fikir de omlet oluyor. Omletleri seviyorum, çünkü evde ne varsa ona göre şekillendirilip farklı tatlar yaratılabiliyor.
Biz bu sefer biraz da frittata havası kattık. Kalınca, bol malzemeli, sebzeli, pastırmalı bir omlet yaptık.


Pastırmalı, Biberli Omlet / Frittata
Malzemeler (4-5 Kişilik)
5 yumurta
5 dilim küçük doğranmış pastırma
1 küçük boy kuru soğan veya yarım orta boy
2 adet ince yeşil soğan, beyaz ve yeşil kısımları ayrı doğranmış
2 adet yeşil biber
1 acı veya tatlı kırmızı biber
5-6 dal maydanoz
1/2 su brd. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik
1,5 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
  1. Tereyağının yarısını geniş bir tavada eritin. Yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil soğanın ince doğranmış beyaz kısmını tavaya alıp kavurun. Biberleri ilave edip pişene dek kavurun.




  • Pişen karışımı derin ve geniş bir kaseye alın. Doğranmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peynir, pastırma ve yeşil soğanın yeşil doğranmış yeşil kısımlarını da koyun.

  • Yumurtaları da kaseye kırın. Üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave edip iyice karıştırın. 

  • Kalan tereyağı tavada eritin. Karışımı tavaya döküp kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın kaşıkla aralayıp kalan sıvı kısmın da pişmesini sağlayın.
  • İsterseniz çevirip iki taraflı da pişirebilirsiniz benim yaptığım gibi. İsterseniz üzerini olduğu gibi bırakabilirsiniz. Fırına girebilen bir tavanız varsa frittata olarak tamamen fırında da pişirebilirsiniz. Her iki haliyle de nefis olacaktır.
Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.



2 yorum:

  1. Yumurtayı severim, frittataya ise bayılırım. O halde bu omleti de seveceğime eminim :)

    YanıtlaSil