5 Eylül 2016 Pazartesi

Sokak Yemekleri: Tavuklu Sebzeli Noodles

Yemekten en keyif aldığım şeylerden biri noodlelar. Dışarıda yediğim noodlelara oranla kendi yaptığımı daha çok seviyorum. Dışarıdakiler genelde çok tuzlu oluyorlar veya şeker oranı da fazla oluyor. Ben evde bunları kendime göre düzenleyerek yapıyorum.
Uzak doğu ülkelerinde çok sevilen, çarşıda pazarda, her dükkanda karşınıza çıkabilecek (öyle diyolla) yemeklerden biri. Eh dolayısıyla "Street food" kategorisinden giriş yapabilir bloğa da değil mi?
Benimle birlikte, evde bu lezzetleri sevenlerin olması da mutluluk verici. Kendinize göre şekillendirebileceğiniz, uyacağını düşündüğünüz her sebzeyi içine atabileceğiniz, farklı noodlelarla da pişirebileceğiniz bir yemek. Yalnız bir olmazsa olmazı var ki; o da lahana! Elbette olmazsa da olur, ancak lahana ile bir başka, benden söylemesi.
Sık sık yaptığımız sebzeli, tavuklu noodleları paylaşacağım ben bugün. Umarım dener ve beğenirsiniz.
Tavuklu Sebzeli Noodles
Malzemeler
1 paket çin eriştesi (egg noodles)
3-4 adet kemiksiz but, ince doğranmış
1 orta boy soğan, ay şeklinde doğranmış
1 küçük kabak, jülyen doğranmış
1 kırmızı biber, jülyen doğranmış
1 minik havuç veya yarım büyük havuç, jülyen doğranmış
1 çorba kasesi ince kıyılmış beyaz lahana
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kadar ezilmiş zencefil
2 yemek kaşığı light soya sosu
1 tatlı kaşığı acı sos
1 silme yemek kaşığı tozşeker
Tuz

Yapılışı
  • Noodleları kaynar tuzlu suya koyun ve pişmeye bırakın.
  • Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın. Soğanı ekleyip 1 dk kadar kavurun. Zencefil ve dövülmüş sarımsağı ilave edin, onlar kızarmadan tavuğu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 4-5 dk bu şekilde pişirip karıştırın. Lahanayı ve diğer sebzeleri ekleyin ve 1-2 karıştırarak kavurun. Kapağını kapayıp 4-5 dk, sebzeler çok ölmeyecek şekilde pişirin.
  • Soya sosu, tozşeker, tuz ve acı sosu ekleyip karıştırın. Pişen noodleları süzün, soğuk ile karıştırarak yıkayın ve tencereye ekleyin. İyice karıştırın ve bu şekilde de 1-2 dk noodlelar tekrar ısınana dek pişirin.
  • Büyükçe bir servis kabına aktarın. Servis edebilirsiniz.
Bu fotoğrafları çektiğimde tencereye önce sebzeleri, sonra tavuğu eklemiştim. Tavuk pişene dek sebzeler iyice ölmüşlerdi. En üstteki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, sebzeler diriliğini kaybettiği için pek hoşuma gitmemişti. Sebzeler biraz diri kalırsa yemesi daha keyifli oluyor. Her bir sebzenin tadını alabiliyorsunuz. O sebeple önce tavuğu kavurun. Pişmesine yakın sebzeleri ilave edin.
Yeniden fotoğraf çekmem uzun sürebilir, o yüzden şimdilik bu fotoğrafları kullanıyorum, ileride değiştirebilirim ;) Mazur görün..

Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.

1 yorum: