Kahve yanında en çok bitter çikolata iyi gidiyor. Bir gün de bitter çikolatayı kek formunda, mini dilimler halinde yemek fena olmaz diyerek, kahvaltıdan sonra bu güzellikleri hazırladım. Hazırlaması her ne kadar kısa sürse de, soğumasını beklerken sabırsızlandığımı söyleyebilirim!
Ahududulu Brownie
Malzemeler (20*20 Kare Borcam)
3 yumurta
100 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı dark kakao
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tozşeker
1 avuç donmuş/taze ahududu
1 yemek kaşığı kavrulmuş dövülmüş fındık
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri birlikte birkaç dakika çırpın.
- Bitter çikolatayı minik parçalara kırın. Tereyağı ile beraber benmari kurup eritin.
- Çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip çırpın.
- Un ve kakaoyu karışıma ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Kalıbınıza yağlı kağıt serin. Karışımı kalıba dökün.
- Üzerine ahududu parçalarını yerleştirin. Fındık serpiştirip önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 10-12 dk pişirin (Fırın ayarınıza göre ayarlamanız lazım süreyi. Daha ıslak bir kek seviyorsanız, üzeri kabuk bağladıktan 1-2 dk sonra çıkarmalısınız)
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- İster ılık, ister soğuk olarak dilimleyip servis edebilirsiniz.
Görüşmek üzere ♥
Çok lezzetli görünüyor, eminim tadı da öyledir :) Ahududuyu çok severim ve bir gün bu tarifi denemeyi çok isterim. Şu diyetim biter bitmez tabi :) Elinize sağlık!
YanıtlaSilAhududu, bitter çikolatanın keskinliğini yumuşattı, daha ferah bir lezzet kattı.. Beğeneceğinizi umuyorum.
SilTeşekkürler uğradığınız için.
çok harika süper muhteşem görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, teşekkürler.
SilBen de yarın denemeyi düşünüyorum muhteşem görünüyor elinize sağlık bayılırım brownie ye 😍😍
YanıtlaSilBeğenirsiniz umarım :)
Sil