Şeftali ve Kedi dilli Kup
Malzemeler (3 kişilik)
1 adet büyük boy şeftali
1 yemek kaşığı esmer şeker
Çay kaşığının ucuyla muskat rendesi
Bir tutam tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tozşeker
2 su brd. süt
Vanilya
5 adet kedidili bisküvi
1 su brd. süt (bisküvileri ıslatmak için)
Yapılışı
- Öncelikle şeftalileri küp küp doğrayın ve teflon tavaya alın. (Dilerseniz soyabilirsiniz de, ben soymuyorum.)
- Esmer şekeri, muskat rendesini ve tarçını ekleyip karıştırarak pişirin. Çok yumuşatmadan ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Bu sırada küçük bir sos tenceresinde nişasta, süt, tozşeker ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Kedidillerini ortadan kırın, süte batırıp çıkarın ve kaselere fotoğraftaki şekilde yerleştirin. Ortalarına bir kaşık şeftali koyun. Üzerlerine muhallebi döküp tekrar birer kaşık şeftali koyup soğumaları için beklemeye bırakın. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Görüşmek üzere.
çok güzel,peki pişince şeftalinin kabukları ayrılıp kötü görüntü oluşturmuyor yani,öyle mi?
YanıtlaSilŞeftalileri çok fazla pişirip yumuşatmadığımız için ayrılmıyor kabuklar. Ama ben sert şeftali kullanmıştım, çok daha olgun, yumuşak şeftalilerde kabuğun soyulması daha iyi olabilir.
SilYine çok güzel bir görüntü :) Canım istedi amaa :(
YanıtlaSilAfiyet olsun..
Hemen yapıverin :)
SilTeşekkürler uğradığınız için.
Meyveli hem de şeftalili en sevdiğim şey. Dediğin gibi gerçekten şekerli bir şey yiyeceksen değmeli yediğine. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silyaza uygun bır tatli olmus ellerıne sağlık
YanıtlaSilYazın meyveli ve sütlü tatlılar iyi gidiyor. Teşekkürler.
Silsüper bir tatlı, ben de tatlı konusunda sizinle aynı fikirdeyim, bünyeye şeker girecekse hakkıyla girmeli:) bu tatlı da çok pratik, şeftali severlerin favorisi olmaya aday, elinize sağlık:)
YanıtlaSilÖyle değil mi ama :)
SilTeşekkürler ziyaretiniz için.